Tid til Hærvejsløb - også hos os

DGI Hærvejsløbet sender igen tusindvis af motionscykelryttere på vejene lørdag 26. juni

22. juni 2021, 13:34
Flere tusinde motions-ryttere indtager vejene den 26. juni.

FREDERIKS Der bliver endnu en gang masser af glade og svedende ansigter på vejene i Jylland lørdag 26. juni, når 6.700 cykelmotionister deltager i DGI Hærvejsløbet 2021.

Efter et corona-aflyst løb i 2020 er DGI Hærvejsløbet igen i år klar til at sende tusindvis af cykelglade motionister ud på de danske lande-, skov- og grusveje.

Hele 6.700 deltagere – hvilket er ny rekord – skal være med til at sætte Hærvejen i bevægelse ved Danmarks største cykelevent.

Det kan lade sig gøre at have så mange deltagere på samme dag i en coronatid, da deltagerne starter i 13 forskellige byer, kører på fem forskellige ruter og ankommer til to forskellige målområder i Viborg samt et målområde i Christiansfeld.

- Myndighederne har besluttet at åbne samfundet mere og mere op for at imødekomme det enorme behov, vi alle har for samvær, idræt, kultur, musik og meget andet. Det kræver naturligvis at aktører – så som DGI Hærvejsløbet – griber den aflevering fra myndighederne og sætter gang i aktiviteter til alles bedste - indenfor de beskrevne retningslinjer, fortæller løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

Da DGI Hærvejsløbet 18. maj i år meldte officielt ud, at løbet i år bliver gennemført, gav det masser af positive reaktioner fra de tilmeldte deltagere.

- Vi kunne se på de sociale medier og via mails og opkald, at vores deltagere virkelig har savnet at kunne mødes til events som DGI Hærvejsløbet. Der er en enorm positiv respons på, at vi kan køre løbet i år, siger Magnus Korsgaard Nielsen.

Der følger et ansvar og forpligtelser med, når så stort et arrangement skal afvikles med diverse restriktioner, og det er arrangørerne helt med på.

- DGI som idrætsorganisation og +20 foreninger laver et af de allerførste og største idrætsarrangementer under den nye corona bekendtgørelse. Det er vi super stolte af, og vi glæder os helt vildt til at have en masse glade cykelmotionister i gang igen. Vi er 100 procent vores ansvar bevidst, siger løbslederen.

Der vil være nogle få restriktioner ved løbet i år, men løbslederen håber, at deltagerne knap kommer til at mærke det.

- Vores frivillige foreninger ved startsteder, i depoter og i de tre målområder gør alt for, at deltagerne igen skal have verdens fedeste oplevelse ved DGI Hærvejsløbet, siger han og fortsætter:

- Og lad os håbe, at alle restriktioner kan efterlades i 2021, så vi fremover igen kan mødes i de sammenhænge, vi alle har savnet i mere end et år.

Selv om det er et år for sent, er DGI Hærvejsløbet i år med til at markere Genforeningen 2020 i Sønderjylland ved løbet 26. juni.

Oprindeligt skulle de to unikke Genforeningsruter ved DGI Hærvejsløbet være kørt i 2020, men da løbet sidste år blev aflyst, besluttede arrangørerne, at Genforeningsruterne skal køres i 2021.

- Genforeningen er en milepæl i dansk historie. Vi er super stolte af, at vi ved DGI Hærvejsløbet kan være med til at fejre det sammen med vores deltagere og i særdeleshed sønderjyderne, fortæller løbsleder Magnus Korsgaard Nielsen.

Alle deltagere på de to Genforeningsruter har mål ved den gamle grænseovergang ved Christiansfeld og slutter løbet af med en lækker frokost på Den Gamle Grænsekro.

Vær ekstra opmærksom i trafikken lørdag 26. juni

Skal du ud at køre bil i nærheden af Hærvejen lørdag 26. juni, skal du være ekstra opmærksom. Arrangørerne opfordrer til og håber på opmærksomhed og forsigtig kørsel fra bilister.

Landevejsruterne følger hovedsageligt de mindre landeveje i Jylland tæt på Hærvejen, mens MTB-ruterne i store træk vil holde sig til mark- og skovveje. De vil dog også på udvalgte steder benytte mindre landeveje.

- Vi vil gerne opfordre alle til at udvise ekstra forsigtig kørsel og agtpågivenhed denne dag, hvis de befinder sig i nærheden af Hærvejen. Der er rigtig mange cyklister på vejene, og på de små veje kan det resultere i nogle farlige situationer, hvis ikke alle viser hensyn,” fortæller løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

Det er ikke kun bilister i området, der opfordres til at tage hensyn. Alle deltagere ved DGI Hærvejsløbet har modtaget informationer om, at de skal tage hensyn til alle andre trafikanter, så vejene ikke bliver blokerede af de tusindvis af cykelryttere.

- Der skal være plads til alle på sådan en dag. Vores deltagere skal naturligvis også vise hensyn til alle de andre, der benytter vejene og være med til, at trafikken glider så ubesværet som muligt, siger løbslederen.

Med så mange deltagere lørdag 26. juni vil der være steder ude på de små veje, hvor det kan være svært at komme til, hvis man kører i bil. Derfor opfordrer DGI Hærvejsløbet til, at bilisterne udviser lidt tålmodighed, hvis de skulle blive fanget bag en gruppe ryttere.

- Vi håber på forståelse fra de andre trafikanter. Vi opfordrer til først at overhale ved gode oversigtsforhold. En stor gruppe cyklister kan snyde lidt, når man skal vurdere, hvor lang tid og hvor meget plads man skal bruge til en overhaling, siger Magnus Korsgaard Nielsen.

Der er i alt 13 startsteder, og deltagerne fordeler sig: Landevej:

• Flensborg (Bov) – Viborg (300 km – 475 deltagere)

• Vejen – Viborg (160 km – 840 deltagere opdelt i sektioner)

• Aalborg – Viborg (125 km – 800 deltagere opdelt i sektioner)

• Nr. Snede – Viborg (70 km – 275 deltagere)

• Funder – Viborg (45 km – 275 deltagere)

MTB:

• Jelling – Viborg (165 km – 580 deltagere opdelt i sektioner)

• Bryrup – Viborg (110 km – 935 deltagere opdelt i sektioner)

• Ulbjerg – Viborg (85 km – 252 deltagere) NY RUTE

• Engesvang – Viborg (60 km – 945 deltagere opdelt i sektioner)

• Frederiks – Viborg (40 km – 490 deltagere opdelt i sektioner)

Gravel

• Rebild – Viborg (95 km – 350 deltagere) NY RUTE

I alt ca. 6.700 deltagere