Røde Kors i Karup: Det går over al forventning i butikken

Det blev et stort plus i den nye Røde Kors-butik i Karup

20. juni 2021, 06:52
Hanne Mette Thagaard, der er for formand for Røde Kors i Karup, fortæller, at det går godt med Røde Kors i Karup.

KARUP - Vi er mega-stolte over, at det lån vi optog i april 2020 i Røde Kors på 289.000 til renovering af vores nye butik, det er helt indfriet i maj 2021. Så der går over al forventning i butikken.

Det siger formanden for Røde Kors i Karup, Hanne Mette Thaggard efter generalforsamlingen i den lokale Røde Kors.

Det var en god generalforsamling - dog med 20 deltagere mod cirka 30 ved tidligere generalforsamlinger.

- Men coronapas, tilmelding og mundbind har nok gjort en forskel, erkender formanden, der kom hele vejen rundt lige fra nørklere og besøgstjenesten til økonomisk støtte samt ikke mindst den nye butik, der blev indviet sidste sommer.

I januar tog bestyrelsen beslutningen om, at Røde Kors skulle flytte i ny butik på Østergade, så der kunne blive bedre arbejdsforhold for de frivillige samt bedre plads i butikken.

Dårligt havde man taget beslutningen, inden landet lukkede ned midt i marts grundet covid 19.

- Vi måtte også lukke, men det gav så mulighed for at pakke butikken på Industrivej ned, og samtidig fik vi købt inventar til den nye butik samt fik malet og installeret ny belysning, fortalte hun.

Det var et meget stort arbejde at blive færdig til åbningen den 8. juli, men det lykkedes takket være den indsats alle leverede.

Det har vist sig at være den rigtige beslutning.

- Vi har fået meget bedre arbejdsforhold, mere plads i butikken, så vi kan præsentere varerne bedre samt noget mere lagerplads.

- En omsætningsfremgang på knap 100.000 kr. er enestående trods lukning i fire måneder, og jeg ved det har været et stort arbejde for mange af jer, men stor ros til jer, sagde formanden.

Samtidig viser det også, at genbrugstrenden er ved at få rigtig godt fat i danskerne

- Til vores store glæde ser det ud til, at omsætningsfremgangen fortsætter ind i 2021, sagde Hanne Mette Thagaard.

Der er 44 frivillige i butikken. Der er god stemning og plads til hygge.

Valg af Bestyrelsesmedlemmer:

På valg: Karin Lieder modtog ikke genvalg. Hun fortsætter som vikar i butikken. Bente M. Pedersen og Ulla Brendstrup blev genvalgt. Kim Jessen foreslået og valgt.