37-årig kørte uden kørekort - igen

37-årig mand fra Karup-området tiltalt for en række færdselsovertrædelser

24. juni 2021, 12:24
Mand fra Karup-området dømt for flere færdselsovertrædelser.

KARUP En 37-årig mand fra Karup-området var forleden i retten i Viborg, hvor han var tiltalt for en række færdselsovertrædelser - i alt otte, men det var ikke alle, han endte med at blive dømt for.

Manden, der fire gange tidligere er blevet dømt for at køre uden kørekort, blev den 3. juli sidste år stoppet af politiet på Grønhøj Skivevej i Grønhøj. Den 37-årige, der dengang handlede med biler, havde på daværende tidspunkt ikke erhvervet kørekort.

Ikke nok med det. Bilen var ikke indregistreret eller forsikret, hvilket er lovpligtigt. Desuden var bilen forsynet med forkerte nummerplader.

Den 37-årige erkendte sig skyldig i det punkt.

Til gengæld nægtede han sig skyldig i at have kørt 154 kilometer i timen ved Middelfart på den fynske motorvej. På strækningen må man køre 110 kilometer i timen. Den 37-årige forklarede, at der var mange, der var ude at prøvekøre hans biler i den periode. Det var en fotovogn, der målte og tog billede af bilen og føreren, men billedet kunne ikke tydeligt nok vise om det var den 37-årige, der sad bag rattet. Derfor blev han frifundet for hastighedsovertrædelse.

Sidste år blev han stoppet på Teglvænget i Herning uden at have kørekort og forsikring på køretøjet.

Det blev han dømt for.

Endelig var manden tiltalt for som ejer af en bil og på trods af anmodning fra politiet at have undladt at oplyse, hvem der som fører havde benyttet sig af bilen den 1. februar 2021 på Holstebrovej i Ravnstrup ved Viborg.

Den 37-årige forklarede i retten, at han flere gange havde fortalt politiet, at han ikke havde mulighed for at oplyse, hvem der havde prøvekørt bilen. Bilen var nemlig til salg, og der var mange ud at køre den dag. Og han havde ikke taget kopi af deres kørekort.

Retten valgte at tro på den 37-årige, der forklarede, at han ikke længere er i bilbranchen. Han har en angstdiagnose, men har fuldtidsarbejde på en fabrik og er i gang med at generhverve sit kørekort. Manden blev idømt 14 dages betinget fængsel, samt en bøde på 18.500 kroner.