Alhedehallerne er kommet godt i gang

Alhedehallerne i Frederiks er igen fuld af aktivitet efter et mørkt coronaår, der gav 1,2 millioner kroner i underskud. Bestyrelsen håber på økonomisk støtte via sponsor- og medlemspakker

09. juni 2021, 12:19
Formanden for Alhedehallerne, Inge-Lise Sterup, og halinspektør Bjarne Nyberg glæder sig over, at hallerne igen er fuld af aktivitet efter et coronaår, hvor hallerne har været hårdt ramt på økonomien. Foto: Morten Hallstrøm

CORONA Alhedehallerne i Frederiks er kommet ud af corona-mørket og melder lige nu om høj aktivitet over en bred kant. Også mere end på samme tidspunkt før corona, fortæller halinspektør Bjarne Nyberg.

- Alhedehallerne har 1800 brugere om dagen, når foreningerne er her og svømmehallen er i brug, som den jo er. Lige nu er vi på det tidspunkt af året, hvor der holdes naturlig sommerferie, men aktiviteten er alligevel højere end den plejer at være på denne tid af året. På grund af corona-nedlukningen har foreninger som badminton, gymnastik og volleyball valgt at udskyde ferien, forklarer Bjarne Nyberg.

Han kan godt mærke på folk, at folk har higet efter at komme ud og dyrke deres lokale favoritmotion.

- Folk har glædet sig og spurgt, hvornår de kunne komme i gang, men ellers vil jeg sige, at folk generelt har fulgt godt med i pressen om, hvornår det kunne lade sig gøre, siger han.

Alhedehallernes formand Inge-Lise Sterup fortæller, at man i Frederiks generelt har ja-hatten på og er klar til at tage fat, selv om coronaåret bød på et minus på 1,2 millioner kroner.

Coronakrisen kom efter en periode med ekstra store omkostninger.

For et par år siden blev der brugt 500.000 kroner i forbindelse med etablering af et fitness-center.

- Vi havde hørt på vandrørene, at byens fitness-center ville lukke, og vi ville ikke risikere, at andre fik ideen til at starte et fitness-center, siger Inge-Lise Sterup.

Fitness-centeret i Alhedehallerne er poulært. 630 medlemmer er der.

I 2019 slog lynet i bogstavligste forstand ned og ødelagde it-systemet og en pumpe i svømmehallen. Det kostede flere hundrede tusinde kroner.

Alhedehallerne har haft tre cafeteriabestyrere på kun fem år. Derfor besluttede Alhedehallerne herefter, at man selv overtog cafeteriet. Det kostede lidt i opstarten, da man blandt andet havde brug for nye køkkenfaciliteter.

- Vi havde budgetteret med at betale investeringerne over driften i løbet af tre-fem år, men så kom al det her med corona, fortæller Inge-Lise Sterup.

Alhedehallerne har ligesom andre fået hjælp af regeringens hjælpepakke. Desuden har man søgt kommunen om støtte til dækning af underskuddet.

- Kulturudvalget har indstillet, at vi kan få 367.000 kroner til dækning af underskuddet i 2020, siger hun.

Inge-Lise Sterup fortæller, at det gør det ekstra vigtigt, at der nu kommer gang i hjulene. Og heldigvis er der også godt gang i udlejningerne, både i hallen samt i kulturhuset, hvor der også arbejdes på at gøre mere opmærksom på muligheden for bespisning.

Herudover har Alhedehallerne fuld gang i sponsor- og medlemspakkerne. Der er indtil videre solgt for 146.000 kroner reklamepladser i hallen, og formanden har en forventning om, at nå op på 200.000 kroner, når hun har ringet hele vejen rundt.

Herudover har Alhedehallerne forskellige medlemspakker af forskellig karakter. Betaler man for sådan én, får man forskellige rabatter. Lige nu er der solgt 20.000 kroner plus moms.

- Og vi håber, at en del flere vil være med, siger hun.

Det bliver formentlig også til et underskud i 2021, men man vil forsøge at få søgt diverse pulje-penge.

Alhedehallerne satte allerede i 2016 et renoveringsprojekt i støbeskeen til 20 millioner kroner, der blandt andet omhandler et nyt indgangsparti og facade. Projektet lever stadig, og der er foreløbig bevilget 1,4 millioner kroner til et nyt indgangsparti i 2022, men det kræver, at Alhedehallerne selv finder halvdelen.

Alhedehallerne håber at kunne skaffe pengene via LAG-midler.