59-årig fra Karup havde mange kilo narko gravet ned i haven

Kvinde har fået syv års fængsel, fordi hun opbevarede cirka 9,5 kilo amfetamin. Hovedparten nedgravet i sit højbed

01. juni 2021, 16:34
Kvinde fik syv års fængsel for narkobesiddelse. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Politi En 59-årig kvinde i Karup har modtaget en dom på syv års fængsel for opbevaring af samlet cirka 9,5 kilo af det stærkt narkotiske stof, amfetamin.

Hovedparten - omtrent 8,7 kilo - var gravet ned i et højbed på kvindens matrikel. Det er meget sjældent, at politiet kommer over så store mængder hård narkotika.

- Der er ingen tvivl om, at de spærrede øjnene op, da de fandt så meget amfetamin hjemme hos kvinden. Det regnes normalt for at være godt, hvis man finder 100-150 gram. Så det er meget usædvanligt, at finde så mange kilo amfetamin, siger anklager Anna Søndergaard, der førte sagen ved Retten i Viborg.

Det var efter et tip, at politiet 13. november i fjor ransagede den dømte Susanne Bruun Andersens hjem. Politifolkene fandt cirka 800 gram amfetamin i hendes fryser og den resterende mængde i højbedet.

Hun blev anholdt og varetægtsfængslet. Den 59-årige kvinde har siddet fængslet siden da. Som led i dommen blev hun efter retsmødet i byretten sendt til direkte afsoning af de mange års fængsel. En beslutning, hun ikke modsatte sig.

Anna Søndergaard oplyser, at den 59-årige kvinde under retssagen forklarede, at hun ikke var vidende om det store parti narko, der var gemt i hendes højbed. Hun fortalte, at hun havde haft en russisk mand boende, som uden hendes vidende havde gemt narkoen i bedet.

- Hun erkendte, at hun kendte til den mængde stof, der lå i hendes fryser. Men hun fortalte også, at hun ikke kendte til den nedgravede amfetamin. Hun sagde desuden, at hun som betaling for at have stoffet i fryseren ville få 200 gram amfetamin, siger Anna Søndergaard, der er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

I forbindelse med efterforskningen og under behandlingen af retssagen forsøgte myndighederne at få oplysninger om den mand, kvinden omtalte. Men Susanne Bruun Andersen har ikke bidraget med oplysninger af betydning. Og det har ikke været muligt at knytte andre gerningsmænd til det usædvanlige narkofund i haven i Karup.

Domsmandsretten vurderede, at kvinden spillede en mindre rolle i håndteringen af narkoen. Det var en formildende omstændighed og derfor blev straffen på syv år. Og ikke otte-ni år, som ellers vil være udgangspunktet i en sag af den kaliber, fortæller anklageren.