Røde Kors bekæmper ensomhed - også i Karup

Røde Kors stiller bænke op i byrummet i hele Danmark for at bekæmpe ensomhed og opfordre til møder i det offentlige rum

19. maj 2021, 12:14
Røde Kors stiller bænke op i byrummet i hele Danmark for at bekæmpe ensomhed og opfordre til møder i det offentlige rum. Kampagnen foregår i uge 21 – 22 (24. maj – 6. juni)

ENSOMHED Røde Kors Karups bænk er opstillet udenfor genbrugsbutikken i Østergade.

I kampagneperioden vil Røde Kors Karup tilbyde en samtalepartner, som vil være politikere, aktivitetsledere og frivillige.

I Røde Kors er flere end 10.000 frivillige engageret i at afhjælpe og modvirke ensomhed på forskellige måder og gennem en lang række aktiviteter og indsatser, hvoraf de fleste har samtalen som det vigtigste redskab.

Opmærksom medmenneskelighed og tid til at tale sammen er simple og praktiske midler mod ensomhed. Derfor opfordrer Røde Kors til at bruge den nye bænk til at få en uforpligtende snak på vej til købmanden, på vej i skole eller bare på vejen.

Ensomhed kan ramme alle, og det rammer de fleste på et tidspunkt. Ensomhed er en følelse, der kan ødelægge livskvaliteten og i sidste ende føre til alvorlig sygdom, siger Hanne Mette Thagaard, formand i Røde Kors Karup

Bænken er både en praktisk mulighed for at tage en pause og en snak – og den er en påmindelse om at huske dem, du kender, som er mere alene, end de har lyst til.

En samtalebænk kan inspirere forskellige generationer til at tage en uformel snak på vejen til fritidsklub eller købmanden. Man kan blive hængende og vende verdenssituationen eller løsrive sig igen efter fem minutter. De fem minutter kan dog gøre en forskel længe efter.

Ensomhed er et generelt samfundsproblem, som medfører lidelse og afsavn for både unge og ældre i befolkningen. Røde Kors Karup vil gerne sætte yderligere fokus på, at samtaler, samvær og nærvær er vigtig. Bænken bliver stående og er til fri af benyttelse, siger Hanne Mette Thagaard.

I forbindelse med Corona pandemien oplever flere end ellers ensomheden. De unge og de ældste i samfundet er dem, der er hårdest ramt. Heldigvis er ensomhed noget, vi alle kan være med til at gøre noget ved.

Røde Kors i Karup afholder i øvrigt generalforsamling onsdag den 2. juni klokken 19 i seniorhuset i Karup. Efter generalforsamlingen vil den lokale udviklingskonsulent Karin Daugaard fortælle om nationale tiltag i en Coronapræget tid. Røde Kors er vært med kaffe og den vanlige othellolagkage