Lufthavns-formand: Vi ved godt, vi skal hjælpe

Velvilligheden skal komme fra både lufthavn og flyselskab, lyder det fra lufthavnens bestyrelsesformand

19. maj 2021, 08:18

LUFTHAVN Der er brug for at hjælpe flyselskabet DAT med at banke godt gang i flyruten mellem Karup-København efter måneders corona-nedlukning.

Det erkender H.C. Østerby, der er formand for bestyrelsen for Midtjyllands Lufthavn - og borgmester i Holstebro Kommune, som er en af lufthavnens ejerkommuner.

Men spørgsmålet er, hvor meget lufthavnens ejere kan og vil hjælpe.

- Vi er i dialog med DAT, og vi er godt med på, at vi skal hjælpe med nogle ordninger, som gør, at ruten kan komme i gang igen, siger H.C. Østerby.

Kan du sige, hvor mange penge I er villige til at hjælpe med?

- Nej, det kan jeg slet ikke. Det er noget, vi skal have forhandlinger om, og det er noget, vi skal have snakket igennem i vores bestyrelse. Så det kan jeg ikke på nuværende tidspunkt, siger han og fortæller, at Midtjyllands Lufthavn holder bestyrelsesmøde om cirka 14 dage, hvor emnet er på dagsordenen.

Vil have sikkerhed

H.C. Østerby understreger, at der er velvillighed fra lufthavnsejerne, men at det ikke kun skal gå én vej.

- Velvilligheden skal stå fra både operatør og lufthavn. Det har vi før kunnet finde ud af, og det skal vi også her. Det ved Jesper (Rungholm, direktør for DAT, red.) også godt. Så det sætter vi os sammen og finder ud af; altså hvordan vi laver en model. Men så skal DAT også sikre os, at de starter ruten den 15. august, og de skal også sikre os, at der kommer x antal afgange, som vi aftaler, siger Østerby, der understreger vigtigheden i, at der ikke opstår flere usikkerheder for flypassagerne om aflysninger og udskydelser.

Brug for markedsføring

Ifølge bestyrelsesformanden er især markedsføring et vigtigt element, så erhvervslivet igen får blik for, at ruten åbner.

17. maj

Indtil sidste uge var det meningen, at ruten til København skulle genoptages 17. maj, men flyselskabet DAT besluttede at udskyde genåbningen af ruten til august.

Det skyldes blandt andet, at DAT alligevel plejer at holde sommerpause.

Samtidig er der fortsat restriktioner, men håbet er, at flytransporten ligner sig selv mere til august, hvor de fleste danskere er vaccineret.