Vil give penge til lufthavn

Thomas Jensen og Kristian Pihl Lorentzen parate med igangsætning-spakke. Men sagen er ikke afklaret endnu

19. maj 2021, 19:22

LUFTHAVN Transportordfører for Socialdemokraterne, Thomas Jensen fra Silkeborg, ser meget gerne, at der kommer en god støttepakke, så de mindre lufthavne kan åbne igen.

- Det er ikke forhandlinger, som jeg er en del af, da de foregår via erhvervs- og finansministeret. Men vi har tidligere lavet en aftale for at holde hånden under lufthavnene og de lokale ruter, så vi må se, hvad der kommer ud af det, siger Thomas Jensen.

- Hvis det stod til mig, så var der penge på vej til Karup.

Kristian Pihl Lorentzen (V) fra Ans, der er transportordfører for sit parti, er heller ikke i tvivl om, at der er behov for en saltvandsindsprøjtning til provinslufthavnene.

- Der er brug for midler til en genstart på lufttrafikken, men forhandlingerne er ikke begyndt endnu, siger Kristian Pihl Lorentzen.

- Vi kan ikke komme med et varrigt tilskud til lufthavnene, det må vi ikke for EU, men vi vil være kreative; det kan betyde, at vi eksempelvis indfører sociale rabatter til blandt andre pensionister og værnepligtige.

Lorentzen mener, at den regionale flytrafik er så vigtig for blandt andet erhvervslivet, at en ordentlig genstart er vigtig.

Læs side 2