Kongenshus Kro er genåbnet

Efter et svært år i hele restaurations-branchen har Marianne Frøik og Kongenshus Mindepark indgået en ny aftale om Kongenshus Kro, og nye koncepter er i fuld gang

20. maj 2021, 13:59
Marianne Frøik er klar til at tage imod kunderne i krostuen, der har fået et ansigtsløft.

Kongenshus Sammen med en partner overtog Marianne Frøik forpagtningsaftalen for Kongenshus Kro i sommeren 2019, men først på året i 2020 blev de - som alle andre i restaurationsbranchen – lagt ned at corona-nedlukning og herefter omfattende restriktioner. Derfor valgte de også at opsige aftalen med udgangen af marts, men Marianne Frøik og Kongenshus Mindepark har valgt at indgå en ny aftale, og der er igen gang i gryderne i den i den gamle kro.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det har været et hårdt og frustrerende år, men vi går mod lysere tider. Siden januar har jeg kørt med et takeaway-koncept, og der er heldigvis masser af opbakning fra kunderne. Ordrebøgerne til fester og konfirmation begynder også at være fyldte igen, så jeg glæder mig bare til at komme rigtigt i gang, siger Marianne Frøik.

Marianne Frøik har altså kørt med et takeaway-koncept siden årsskiftet, men i sidste uge slog hun dørene op for a la carte. Selvfølgelig med de restriktioner, som vi alle må leve med en rum tid endnu.

- Ud over at få godt gang i takeaway, har jeg brugt tiden på at shine kroen lidt op og forberede et nyt menukort, som både indeholder kroklassikere som stjerneskud og æggekage men også et par nye, spændende retter. Som altid med fokus på de gode råvarer og i det hele taget bare en god spiseoplevelse. Og rammerne herude taler for sig selv - det er en helt særlig beliggenhed, vi har, siger hun.

Kongenshus Kro har til huse i en klassisk bygning, om blev opført i 1913 i forbindelse med, at den velhavende købmand Hans Dall (hvis navn står på bygningen) etablerede en renpark. I dag er Kongenshus en velbesøgt mindepark, som gennem mange år også har budt på god kromad.

- Vi glæder os over, at der igen er liv i lokalerne, og vi har et rigtig godt samarbejde med Marianne Frøik, der er klar til at tage imod gæster i denne gamle landevejskro. Den ligger ikke centralt, men til gengæld er her nogle helt unikke rammer med mindeparken som baggrundstæppe, og efter en lang lukkeperiode ser vi frem til, at der igen kommer gæster til kroen, siger bestyrelsesformand for Kongenshus Mindepark, Torben Friis Lange.