Frederiks-mand er en ildsjæl

Tre kandidater er med i opløbet til prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2021, blandt andre Ole Mølgaard fra Frederiks

28. april 2021, 20:57
Dommerkomitéen har nu indsnævret feltet af mulige prismodtagere i 2021 ved at udnævne tre finalister ud af et samlet felt på 22 indstillede kandidater. Blandt finalisterne er Ole Mølgaard. Privatfoto.

FREDERIKS Med sloganet »Landdistrikternes Ildsjæle sætter fut i lokalområderne« har Landdistriktsudvalget og Viborg Landsbysammenslutning igen kastet lys over de mange ildsjæle i Viborg Kommunes landdistrikter, som hver dag gør en stor forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der.

Blandt finalisterne er Ole Mølgaard, Frederiks:

Ole Mølgaard har gennem mange år været tovholder og initiativtager til at få nye ting til at ske i Frederiks, og han holder ved, indtil projekterne er fulgt til dørs. Han har bl.a. været særdeles aktiv i etableringen af Hjertestien i og omkring Frederiks.

Han er oppe i mod Klaus H. Kristensen, Bjerregrav, og Helle Georgi, Rødkærsbro.

Dommerkomitéen kom på hårdt arbejde, da de skulle finde tre finalister blandt de velkvalificerede kandidater, som var indstillet af deres medborgere i landdistrikterne. Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, siger i forbindelse med udvælgelsen:

- Vi er blevet præsenteret for mange stærke kandidater, og det er dejligt at se den store bredde og opfindsomhed i de frivilliges indsats, som har blomstret mange steder, trods Corona-situationen.

Formand for Viborg Landsbysammenslutning, Lone Kastberg, supplerer:

- Vores lokale ildsjæle og det frivillige arbejde i lokalområderne har været presset det sidste års tid, og vi er glade for, at vi med prisen Landdistrikternes Ildsjæle igen får mulighed for at anerkende de mange lokale ildsjæle.

Vinderen kåres den 17. maj i forbindelse med årets landdistriktskonference, som i år streames til fem lokale mødesteder rundt om i kommunen og har deltagelse af bl.a. indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Vinderen modtager en pengepræmie på 5.000 kr. Alle kandidater modtager kunsthåndværk fra den lokale kunstner Lilian Albeck Andersen.

mh