Johanne vender tilbage efter corona

Johanne Langdal Rindsig har været ansat som Karup-præst i et år, og snart har hun barselsorlov. Hun håber at kunne vende tilbage til et mere normalt samfund efter corona

28. april 2021, 07:45
Johanne Langdal Rindsig er fuldtids- og kirkebogsførende præst i Karup. Viborg Østre Provst, som Karup hører under, søger nu en vikar fra 14. juni til 31. oktober.

KARUP Menigheden i Karup kan se frem til en ny præst i en periode.

Sognepræsten i Karup, 35-årige Johanne Langdal Rindsig, holder nemlig snart barselsorlov. Hun skal føde sit andet barn i slutningen af juli. Hun og hendes mand har også et barn på tre år.

- Jeg har sidste arbejdsdag den 6. juni og min vikar forventes at tiltræde den 14. juni. Hvornår jeg vender tilbage, ved jeg endnu ikke, fortæller Johanne Langdal Rindsig.

Hun har været Karup-præst i godt et år. Lige nu må der kun være 21 på en gang i kirken, og menigheden må ikke synge med på salmerne.

- Så nej, det er ikke ret længe, jeg har været ansat, og kirkelivet har i forskellig grad været præget af corona-restriktioner i hele perioden, så det har været en tid med en fornemmelse af i en eller anden form at stå i venteposition til for alvor at gå i gang med både at lære byen at kende og også at kunne komme i gang med f.eks. særgudstjenester og arrangementer i sognegården på en ordentlig måde. Det både håber og forventer jeg at kunne, når jeg vender tilbage fra min orlov, siger Johanne Langdal Rindsig.

Til at afløse Johanne Langdal Rindsig søger Viborg Stift en vikar. Vikariatet er slået op for perioden den 14. juni til 31. oktober, »og kan eventuelt forlænges,« som det fremgår af stillingsopslaget. Det skyldes, at Johanne Langdal Rindsigs barselsperiode udløber til november, men at hun derefter kan få forældreorlov.

Karup Pastorat har halvanden præstestilling. Den halve stilling har Helle Bærnholdt, der tidligere har været fuldtidspræst i sognet.