Louise fra købmandsgården i Skelhøje er klar til fagprøve

23-årige Louise Høgh er ved at uddanne sig til butiksassistent hos Skelhøje Købmandsgård

27. april 2021, 15:24
Louise Høgh er snart uddannet butiksassistent fra Skelhøje Købmandsgård. Foto: Morten Hallstrøm

FORRETNING Louise Høgh fra Viborg er snart færdiguddannet butiksassistent. De sidste halvandet år har hun været hos Skelhøje Købmandsgård, og nu skal hun snart til fagprøve, der er den afsluttende del af uddannelsen.

- Jeg har været rigtig glad for at være her i Skelhøje. Det er meget rart, at man kender mange af kunderne. Det er jo en by, hvor alle kender alle, siger hun.

Det bedste er at have med kunder at gøre.

- Folk er rare, og når man hjælper kunderne, får man ofte et smil tilbage, siger hun.

Der kommer også mange udefra. Heldigvis - ellers kunne det ikke løbe rundt rent økonomisk. Blandt andet dukker mange Hærvejsvandrere op i butikken.

- Viborg Bryghus leverer en Hærvejsbryg kun til os, og jeg har tænkt mig, at den skal indgå i en opstilling og kampagne, som er en del af min fagprøve, fortæller Louise.

I købmandsgården i Skelhøje er de glade for Louise, og hun er også glade for dem. Desværre har hun ikke mulighed for at blive ansat efter uddannelsen.

Købmandsgården er nemlig en socialøkonomisk virksomhed. Der er købmanden på lønningslisten. Ellers er det fleksjobbere, frivillige og elever, der driver butikken, som for nylig gik en klasse op og blev en del af Min Købmand-kæden.