Svend Aage købte dødsbo: Fandt ueksploderet granat i haven

Svend Aage Kirkegaard var i gang med at fjerne kloakrør i baghaven, da en granat væltede ud af et af rørene

23. marts 2021, 11:53
1 af 3 Svend Aage Kirkegaard har købt et dødsbo et par kilometer fra Flyvestationen. I jorden fandt han en granat. Foto: Morten Hallstrøm
2 af 3 Granaten er 75 millimeter i diameter og 26 centimeter i længden.
3 af 3 Svend Aage Kirkegaard rodede i jorden for at fjerne kloakrør, da en granat væltede ud af røret.

KØLVRÅ Svend Aage Kirkegaard, der er den nye ejer af et dødsbo på Mosevej midt i Kølvrå, fik sig tirsdag morgen en ubehagelig overraskelse, da han var i gang med at fjerne nogle gamle kloakrør i jorden i baghaven.

En af Forsvarets granater faldt ud af røret. Den var 75 millimeter i diameter og 26 centimeter lang.

- Til at starte med kunne jeg ikke se, hvad det var. Den var fyldt med jord, så jeg børstede den af med en børste, smiler Svend Aage Kirkegaard.

Forinden havde han fået den bugseret om til baghuset.

Svend Aage har en gang selv været soldat i Dronningens Livregiment og ved godt, at en ueksploderet granat ikke er til at spøge med.

- Den kan vælte et hus, siger han.

Der var ikke spids på granaten, så et hårdt slag på spidsen, kunne få den til at eksplodere, mener han.

- Jeg blev bange, da jeg så, hvad det var. Og jeg er da stadig bange. Tænk sig, hvis jeg havde brugt en rendegraver og havde ramt den, siger Svend Aage Kirkegaard.

Han ringede til flyvestationen i Karup for at høre, om de kunne fortælle, hvad det var for en granat, og hvad han skulle gøre ved den.

- De fortalte mig, at jeg skulle ringe til politiet. Det vil jeg så gøre. De kommer nok med fuld udrykning, smiler Svend Aage.

Han ved ikke, hvordan granaten er havnet på Mosevej, og om der ligger flere granater i jorden. Da han lige var flyttet ind, fandt han flere skarpe patroner i kælderen. Den tidligere ejer var, ifølge Svend Aage, hundefører på flyvestationen.

- Jeg vil gerne af med det. Jeg vil ikke have sådan noget her, siger Svend Aage.