Padeltennis boomer i kommunen

Karup KIK er blandt de otte foreninger i kommunen, der søger om at etablere padeltennis-anlæg

21. marts 2021, 11:26
Viborg Idrætsråd oplyser, at der er kommet otte ansøgninger om etablering af padel-baner. Der er dog forslag om at lave 14 padel-baner. I forvejen er der i Padel Club Viborg seks indendørsbaner. Foto: Martin Ballund

PADEL Padel-tennis er i kraftig vækst herhjemme.

Kigger man på antallet af baner, så var der, ifølge Dansk Pedel Forbund, 32 baner i 2018. Det tal var steget til 99 baner i 2019, og sidste år blev det mere end fordoblet til alt 210 nye baner.

Og noget tyder på, at tendensen fortsætter i år - også lokalt. Viborg Kommune har således modtaget en række ansøgninger fra lokale foreninger, der ønsker at etablere padel-baner, blandt andre Karup KIK.

Karup KIK er ikke så langt med projektet, ifølge Viborg Idrætsråd. Der søges om støtte til en bane i 2022.

Kultur- og Fritidsudvalget har forud for et udvalgsmøde i næste uge, hvor der skal tages stilling til forslag til model for tilskud til realisering af anlæg, bedt Viborg Idrætsråd om at lave en analyse af området. Sportschef hos Viborg Idrætsråd, Morten Erfurth, mener, at padeltennis er blevet så populært, da det er en let-tilgængelig sport for forskellige brugergrupper, for eksempel på tværs af alder.

- Det er et boldspil, der er ret hurtigt at lære. Og man kan have det sjovt med det, selv om spillerne ikke er på samme niveau. Man får relativt let bolden i spil. Hvis bolden ryger forbi dig, så rammer den måske væggen og kommer tilbage, så man får en ny chance for at skyde til den. Banen er heller ikke så stor, så sporten egner sig til alle aldre, forklarer Morten Erfurth.

En bane koster i gennemsnit 450.000 kroner, og i dag findes der kun seks baner i kommunen - alle i Viborg

Viborg Idrætsråd har i forbindelse med analysen bedt interesserede foreninger om at ansende en ansøgning om tilskud til etablering af padeltennis-anlæg. Det har otte gjort, inklusiv Karup KIK.

- Vi foreslår udvalget, at der er behov for syv-otte baner i år. Vi anbefaler støtte med 50 procent, men vi er også bekendt med, at der ikke er afsat en særlig budgetramme. Bestyrelsen foretrækker derfor en lavere medfinansiering, det vil sige 33 procent, til syv baner ned en højere medfinansiering på 50 procent til fire-fem baner. Det gør vi, fordi vi finder det vigtigt allerede i 2021 at imødekomme borgernes efterspørgsel på foreningspadel, siger han.

Han glæder sig til at følge den videre udvikling indenfor padeltennis.

- Næste år er vi også klogere på, hvordan udviklingen har været i år - om hvor stor udviklingen og antallet af spillere har været i år, siger Morten Erfurth.