Viborg har store, bæredygtige ambitioner

Viborg Kommune skal være mere bæredygtigt i 2025. Det er et af målene i Sammenhængs-modellen. I år skal flere tiltag hjælpe kommunen på vej. Ét af dem får børn og unge i alle kommunens dagtil

22. marts 2021, 14:45
Vestervang Skole deltog i Grønne Sammen sidste år. Foto: Flemming Jeppesen.

BÆREDYGTIGT I Viborg Kommune vil man tage sin del af ansvaret for at skabe en grønnere fremtid for de kommende generationer. Forleden blev der taget endnu et skridt i den retning, da Byrådet bevilligede to millioner kroner, der skal bruges til at udbrede viden om bæredygtige og grøn omstilling til børn og unge i alle kommunens dagtilbud og skoler.

13.500 børn og unge i Viborg Kommune kan i efteråret se frem til emneugen »Grønne Sammen«, hvor de gennem oplevelser og læringsforløb bliver klogere på bæredygtighed og grøn omstilling. Sidste år blev »Grønne Sammen« gennemført som et pilotprojekt med masser af læring - også på den underholdende måde. Her deltog seks dagtilbud, seks skoler og to dagplejere. I år er alle dagtilbud og skoler med.

- Vi har med Sammenhængsmodellen besluttet, at Viborg Kommune skal være mere bæredygtig. Skal det lykkes, skal vi have alle med - især vores børn og unge, der tegner vores fremtid. Med »Grønne Sammen« klæder vi vores børn og unge på til at kunne træffe bæredygtige valg, og derfor glæder det mig også, at vi i år udbreder emneugen til alle dagtilbud og skoler i kommunen, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Alle skoler og dagtilbud holder emneugen i enten uge 36 eller uge 37.

Nogle aktiviteter planlægger de enkelte skoler og dagtilbud selv i emneugen. Men »Grønne Sammen« er ikke kun et kommunalt projekt. Mange virksomheder, foreninger og andre vigtige aktører i samfundet bidrager med spændende læringsforløb fyldt med grønne oplevelser til de mange børn og unge.

- Det er fantastisk at være vidne til, at så mange virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner åbner deres døre for vores børn og unge og deler ud af deres viden om bæredygtighed og grøn omstilling, siger borgmester Ulrik Wilbek.

»Grønne Sammen« er kun ét initiativ i en lang række af tiltag, der skal gøre Viborg Kommune mere bæredygtig. Det er også tanken at involvere erhvervslivet bredt i at nå målet om at blive mere bæredygtig.

En af idéerne, der indtil videre er på tegnebrættet, er at skabe en erhvervskonference, så kommunen sammen med erhvervslivet sætter fokus på den grønne fremtid.