Familie-firmaet i Frederiks i fuld firspring

Klint Byg ApS i Frederiks, der udelukkende består af familiemedlemmer og venner, er kåret som »gazelle« for hurtig vækst

03. marts 2021, 16:48
1 af 3 Klint Byg ApS er en familieejet virksomhed, som er ejet af de to fætre, Morten (tv) og Steffen Klint. De er også naboer på Solvænget i Frederiks. Foto: Morten Hallstrøm
2 af 3 Foto: Morten Hallstrøm
3 af 3 De to fætre har ikke langt til hinanden. De er naboer, og så bygger de en del i kvarteret.

FREDERIKS Klint Byg ApS i Frederiks er ejet af de to fætre Morten og Steffen Klint, der er henholdvis 30 og 27 år.

De er naboer i nybyggerkvarteret på Solvænget i Frederiks, og ikke nok med det.

Mortens lillebror, Thomas, der tegner og projekterer firmaets huse, er Steffens genbo. Og Mortens genbo er broderens gamle kammerat, Mikkel, der også arbejder i firmaet.

Otte huse

- Vi har bygget otte huse i kvarteret, og i år skal vi begge to mere og et tredje et andet sted i Frederiks. Så der er ikke langt til arbejde, smiler Morten Klint.

Firmaet, der bygger i flere forskellige byer, er i kraftig vækst og har været det siden starten i 2015, da Morten Klint efter nogle år som tømrersvend, besluttede at starte sit eget firma. Lillebroren Thomas var egentlig med i starten, men han ville hellere læse til ingeniør, og han blev derfor købt ud af Morten.

Og efter et år kom tømrer Steffen Klint med, samtidig med, at Thomas hjalp i weekenderne. Steffen købte sig ind i firmaet i 2017, hvorefter der også blev ansat en lærling. Og sådan gik det slag i slag. Sidste år var der seks medarbejdere i firmaet, og i år når de op på ti.

Murere og tømrere

Det mest bemærkelsesværdige er, at alle i firmaet, undtagen to, er familiemedlemmer. De sidste to er gode venner af familien. Firmaet består af murere og tømrere. Alle hjælper alle.

- Vi ser det som en styrke, at vi alle er så tætte. På den måde ved vi, hvilke styrker vi hver i sær har. Derfor kan vi også 100 procent stå inde for kvaliteten af vores arbejde, fortæller Steffen.

Morten mener, det er nemmere at stole på medarbejdere, når det er folk, man har en tæt relation til. Og så er det ekstra sjovt at gå på arbejde.

- Vi kan godt sige noget til hinanden. Det er ikke sådan, at man skal passe på, hvad man siger og gør. Der kan selvfølgelig godt være nogen uoverensstemmelser en dag, men dagen efter er der slået en streg over det, og så er det videre, siger Morten.

Størstedelen af arbejdstiden går med nybyggerier. Der blev lavet syv sidste år, og det bliver cirka ni i år. Faktisk har de så travlt, at de hidtil ikke har haft meget tid til at reklamere. Ordrerne på nybyggerier er kommet via mund til mund.

- Vi har travlt med nybyggerier, og vi er gode til det. Vi laver fuldmurede huse, hvilket vi vinder mange sager på, da vi er fornuftige på prisen, fortæller Morten.

Opgaver til det nye år

Ind til videre har firmaet opgaver til langt ind i næste år.

Væksten er blevet bemærket. Hvert år uddeler Dagbladet Børsen »gazelle-prisen« til virksomheder med hurtig vækst. Blandt andet skal virksomheden mindst have fordoblet væksten inden for et år. Og i 2020 fik Klint Byg denne pris.

- Jeg blev ringet op af en kvinde, der ønskede os tillykke med prisen. Jeg spurgte, hvad en gazelle-pris var, og da hun havde forklaret det, spurgte hun om vi ville købe en statuette til 6000 kroner, som vi kunne reklamere med på hjemmesiden, fortæller Morten.

Det blev til et nej, selv om Morten erkender, at det var meget sjovt med en anerkendelse. Ellers er det ikke noget de to fætre går så højt op i.

Diplomet er dog kommet op på opslagstavlen, og måske kommer der endnu et bevis i 2021.

- Men jeg tror, at vi lige stopper lidt op i en periode. Hvis vi tog alle opgaver, som vi blev spurgt om, ville vi kunne beskæftige 15 medarbejdere lige nu, men vi skal også huske at bevare overblikket, siger Steffen.

Firmaet har i de senere år købt meget grej og maskiner, så virksomheden behøves stort set ikke at leje, og der er nok til fortsat vækst et stykke tid fremover.