Fødevarestyrelsen sender opgravning af aflivede mink i udbud

Det åbne udbud er første skridt til at få minkene ved Karup og Holstebro gravet op og brændt

24. februar 2021, 14:30
Naboer til massegravene er bekymret for grundvandet i området ved massegravene, der er fyldt med flere millioner mink. I maj graves de op og sendes til forbrænding. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

KARUP I slutningen af maj bliver mink-massegravene på Herningvej i Kølvrå ved Karup gravet op og sendt til forbrænding.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse i forbindelse med, at opgaven med at fjerne de nedgravede mink ved Karup og Holstebro nu bliver sendt i udbud. Frem til 23. marts kl. klokken ni kan interesserede firmaer byde ind på opgaven med at opgrave 13.00 tons mink og sende dem til forbrænding.

Fødevarestyrelsens udbud kommer i forlængelse af den politiske aftale, der blev indgået kort før jul, om at få de nedgravede mink ved Karup og Holstebro gravet op og brændt.

Firmaet, der vinder opgaven, skal grave minkaffaldet op og transportere materialet til forbrænding. Udbuddet omfatter også reetablering af opgravningsområderne.

Opgravningen skal begynde i slutningen af maj, hvor minkene vurderes at være fri for smitte med covid-19. Arbejdet skal være afsluttet i midten af juli.

Den 20. december sidste år blev der indgået en politisk aftale om, at de nedgravede mink skal opgraves og bortskaffes ved forbrænding på affaldsforbrændingsanlæg. Minkaffaldet skal graves op, når de efter seks måneder er fri for Covid-19-smitte.