Danmarks Indsamling åbnede et vindue fra Viborg ud i verden

Det blev en både rørende og flot aften, da det store show i forbindelse med Danmarks Indsamling 2021 løb af stablen i Tinghallen i Viborg, lørdag den 6. februar

07. februar 2021, 18:12
Der var glæde i Tinghallen over det flotte resultat. / Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.

INDSAMLing Viborg Kommunes borgmester Ulrik Wilbek var en del af det stærke hold i callcentret og startede showet i Tinghallen med at præsentere de andre kendte spillere på holdkortet.

Da showet sluttede med det næsthøjeste beløb i Danmarks Indsamlings historie, var det en meget begejstret Ulrik Wilbek, der roste den samlede holdindsats:

- Jeg er imponeret over, hvordan hele Danmark også i år bakker op om de humanitære organisationers indsamling til børn i nød. Samtidig er jeg glad og stolt over at opleve, hvordan lokale ildsjæle, borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og foreninger i Viborg Kommune har involveret sig og skabt kreative indsamlinger. Derfor vil jeg gerne sende en varm tak til alle - store som små - der har deltaget med en personlig indsats eller en donation til den vigtige sag.

Danmarks Indsamling var det første tv-show fra det nye Tinghallen, og Ulrik Wilbek er sikker på, at den vellykkede »premiere« og det konstruktive samarbejde, der er opstået i forbindelse med showet, er en god trædesten til at tiltrække lignende tv-produktioner i fremtiden.

Både hos DR, som transmitterede det store indsamlingsshow lørdag aften, og hos STV Production, som stod for produktionen, er der glæde over danskernes store opbakning og samarbejdet med Tinghallen og Viborg.

DR’s redaktør Eva Kvist siger, at man hos DR var stolte over igen i år at kunne formidle historier og information om nogle af verdens fattigste lande og mest udsatte børn:

- Det hele kulminerede lørdag aften i en flot DR1-produktion fra Tinghallen i Viborg - med både hjertevarme og godt selskab til fordel for coronakrisens udsatte børn. Det er sjældent, vi vender blikket mod dem, der er allermest ramt. Det gør vi i tiden op til Danmarks Indsamling og i selve showet, fortæller Eva Kvist, og tilføjer:

- Rundt i hele Danmark har støtten og opbakningen været stor og hjertevarmende. Det har også været gribende at opleve, hvordan både voksne og børn, såvel som små og store virksomheder, organisationer og institutioner i Viborg har bakket flot op om Indsamlingen. Det er både væsentligt og rørende, at vi på denne måde åbnede et vindue fra Viborg og ud i den store verden til nogle af de mest udsatte og sårbare.

Også producent Jonatan Jerichow fra STV Production, som stod for afvikling af showet, er glad for den lokale opbakning og det flotte indsamlingsresultat:

- Vi er meget taknemmelige for den store opbakning, vi har mødt her i Viborg. Der er mange lokale borgere og virksomheder, der har bidraget til indsamlingen og dermed været med til at sikre det helt utrolige resultat på over 120 millioner kroner. Vi er meget stolte, og det er godt at tænke på, at der nu kommer hjælp til en masse børn der for alvor har brug for det.

Og der har virkelig været stor idérigdom og vilje til at samle ind til coronakrisens børn i Viborg Kommune. Børn har tegnet og gjort et væld af gode gerninger. Der er lavet auktioner, gået ture, solgt poesi og produkter og meget mere. Listen er lang, og det er ikke muligt at sige, hvor mange penge, der er indsamlet i Viborg Kommune. Sikkert er det, at der er blevet lagt stor entusiasme og hjerte i den lokale indsats.