Idrætsråd: Vigtigt at betale kontingent

Coronasituationen betyder, at medlemmer i foreningerne dropper kontingentet, men det er vigtigt, at medlemmerne fortsat bakker op om deres forening, lyder det fra Viborg Idrætsråd

10. februar 2021, 12:25
Formanden for AIF, Klaus Aakjær Olesen, her med Pia Viller Arendt, der er breddeidrætskonsulent hos Viborg Idrætsråd. Rådet mener, at alle har et ansvar i denne tid for at sikre det fremtidige idrætsfællesskab i kommunen.

FORENINGSLIV Viborg Idrætsråd har på det seneste kørt en kampagne med overskriften »Bak op om din forening –- betal dit kontingent«.

Det sker i lyset af coronasituationen, som betyder, at foreningerne har måttet lukke ned for næsten alle aktiviteter.

Og ifølge breddeidrætskonsulent hos Viborg Idrætsråd, Pia Viller Arendt, oplever mange foreninger, at medlemmer ikke vil betale kontingent, nu hvor de ikke får »noget for pengene« og ingen ved, hvornår foreningerne kan komme i gang igen,

- Rådet sætter fokus på vigtigheden af, at medlemmerne fortsat betaler deres kontingent som støtte, der kan være med til at sikre foreningens eksistens, siger hun.

Pia Viller Arendt tilføjer, at nogle foreninger er økonomisk presset på grund af, at de ingen kontingentindtægter har for øjeblikket - men også manglende indtægter ved aflyste stævner og arrangementer igennem sidste år.

Desuden er der faste udgifter til blandt andet drift af faciliteter, turneringsgebyrer og trænerudgifter på trods af coronanedlukning.

Pia Viller Arendt tror, det er meget forskelligt fra forening til forening, hvordan de tackler situationen. Nogle foreninger har også valgt at udskyde kontingent til de ved mere om, hvornår de må starte op igen.

- Heldigvis har nogle jo også lidt penge på kistebunden, men nu er det jo også et år, hvor de har været påvirket af nedlukninger af flere omgange, siger hun.