Ildsjæl-pris udskydes

Landdistriktsudvalget giver flere mulighed for at blive indstillet til prisen som landdistrikternes ildsjæl

08. februar 2021, 12:09
Jeppe Hartz fra Vejrumbro vandt i 2020 prisen som årets ildsjæl. Her er han flankeret af formand for byrådets landdistriktsudvalg Mette Nielsen - til venstre - og formand for Viborg Landsbysammenslutning Lone Kastberg til højre. Foto: Viborg Kommune

VIBORG: Går du rundt med en ide til, hvem der bør have prisen som landdistrikternes ildsjæl i Viborg Kommune, så kan du nu indstille kandidater frem til den 12. april. Viborg Byråds landdistriktsudvalg har udskudt tidspunktet for årets landdistriktskonference til den 17. maj, og derfor udskydes fristen for at indstille kandidater også. Prisen uddeles på landdistriktskonferencen.

- Det er en vigtig pris, som er med til at sætte fokus på det store arbejde, som mange lokale ildsjæle laver ude i landdistrikterne. Nu, hvor fristen bliver forlænget, giver vi mulighed for, at endnu flere engagerede borgere kan komme i spil og få den anerkendelse, som de fortjener, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget i en pressemeddelelse.

Formålet med prisen er at anerkende og hylde de mange mennesker, som hver dag gør en stor forskel for deres lokalområde. Man kan både indstille enkeltpersoner og grupper af personer. Sidste år gik prisen til Jeppe Hartz fra Vejrumbro. Prisen uddeles i et samarbejde mellem byrådets landdistriktsudvalg og Viborg Landsbysammenslutning.

Den 29. april offentliggør landdistriktsudvalget de tre nominerede kandidater, og som nævnt kåres vinderen den 17. maj.