Hver fjerde dansker har økonomiske tømmermænd i januar

Rådtilpenge.dk har spurgt danskerne om de ofte har en strammere økonomi efter december måned på grund af julen

29. januar 2021, 14:19
Mange danskere har økonomiske tømmermænd efter julen.

PENGE Julemad, julegaver og nytårsløjer trækker godt på dankortet og betyder at januar kan blive en hård måned med en slunken pengepung. For godt hver fjerde af os er det netop scenariet, for 24 procent af danskerne svarer ja til at de ofte oplever en strammere økonomi i januar pga. julen.

- Julen er traditionen tro en dyr post på budgettet, så derfor er det positivt at flertallet trods alt har polstret kontoen, så de ikke mærker de store efterdønninger. Sammenligner vi med vores tidligere undersøgelser, så er tallet faktisk faldet lidt fra 29 procent i 2018 og det tyder på, at vi er blevet bedre til at håndtere julens udgifter, siger Louise Skjødsholm, der er specialkonsulent i finansielt forbrug ved Rådtilpenge.dk i Finanstilsynet.

De unge og kvinderne mærker julens efterdønninger mest

Undersøgelsen viser også, at der er flest under 40 år som oplever at økonomien strammer i årets første måned. 33 procent af de 18-29 årige og 32 procent af de 30-39 årige svarer ja på spørgsmålet. Ud over alder er der også forskel på om kønnene oplever julens udgifter stramme i januar eller ej. 29 procent af kvinderne svarer ja, hvor kun 20 procent af mændene svarer ja til spørgsmålet.

- Det er ikke så overraskende, at der er flest kvinder som kan mærke det på pengepungen i januar måned. De agerer ofte chef for familiens julegaver og juleindkøb og derfor giver det god mening, at de oplever at julens udgifter trækker godt på kontoen, siger Louise Skjødsholm.