Ingen bolig i ledvogterhuset i Karup

Teknisk Udvalg siger god for, at der kan bygges, hvor den gamle foderstofs-forretning lå, men der bliver ikke bolig i ledvogterhuset

21. januar 2021, 09:39
Ejeren skal fortsat forsøge at finde et kulturelt formål, der kan være i bygningen.

Karup Viborg Kommunes tekniske udvalg kunne forleden tage stilling til to ansøgninger under et punkt.

Første ansøgning fra Kølvrå Tømrer & Snedker-forretning, der ønsker at opføre 18 tæt-lav boliger på Genvej 5, hvor den nu nedlagte foder-stofforretning lå, gav ikke anledning til grå hår.

Ansøgerens krav

Det får ansøgeren lov til uden de store borgerprotester, og udvalget besluttede også at navngive det nye boligområde »Møllevænget«, som Lokalhistorisk Arkiv har foreslået.

Udspringer af

Navnet udspringer af, at Foderstof-foreningen blev etableret i 1906 i stedet for Karup Mølle, som i mange år inden havde fungeret som byens mølle på den adresse, der i dag hedder Kildevej 4. Det var den oprindelige Karup Mølle, som blev til Foderstofforeningen.

Tager ikke stilling

Langt fra så glat gik det for ejeren af det gamle ledvogterhus på Østergade 23. Manden, der bor på Randersegnen, købte huset for to år siden for 50.000 kroner. Den lave købesum skyldes en betingelse om, at huset kun må bruges til kulturelle formål.

I følge ejeren har han forsøgt at fylde huset med sådan et formål, men da det ikke er lykkedes, søger han nu om, at han må leje huset ud til beboelse.

Det har fået 30 borgere til at fare i blækhuset og gøre indsigelse.

Formand for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V) kalder det en speget sag.

- Der er simpelthen kommet så mange indsigelser, at vi har valgt at tage punktet ud. Det vil sige, at vi ikke forholder os til ansøgningen, siger han og forklarer, at konsekvensen for ejeren er, at han fortsat skal forsøge at finde et kulturelt formål, der kan være i bygningen.

- Lokalt er der stadig et ønske om at bruge huset til et museum måske. Så vi venter og ser, hvad der sker, siger Johannes Vesterby.

Da ejeren købte ledvogterhuset, var det meningen, at en bekendt skulle indrette et legetøjsmuseum, men den plan gik i vasken på grund af sygdom.

Lokalplanen skal gennem Økonomi- og Erhvervsudvalget, før den er endelig godkendt.