Flyrute fra Karup lukker ned igen

Ophør af støtteordning og få bookinger betyder, at ruten mellem Karup og København lukker midlertidigt ved årsskiftet

22. december 2020, 09:00
DAT oplyser, at flyene mellem Karup og København var overraskende godt fyldt op indtil de seneste restriktioner.

LUFTHAVN Flyruten fra Midtjyllands Lufthavn i Karup til Københavns Lufthavn lukker fra 30. december og foreløbig til 21. februar.

Direktøren hos flyselskabet DAT, Jesper Rungholm, begrunder det med ophør af offentlige støtteordninger fra årsskiftet og færre bookinger som følge af corona-restriktionerne.

- Alle støtteordninger til luftfart løber ud, når beløbet når et maksimum fastsat af EU på 800.000 euro, og det loft når vi ved årsskiftet. Og med alt lukket ned på grund af corona, så er der ingen grund til at flyve, siger Jesper Rungholm.

I starten af november genoptog DAT flyvningerne fra Karup efter at have ligget stille siden september. Og det gik overraskende godt.

- Passagertallene gik i den rigtige retning. Bedre end forventet. Belægnings-procenten på flyene nåede over 50 procent, inden den seneste nedlukning af landet. Kommer vi over 60 procent, så er det bæredygtigt at flyve selv uden støtteordninger, siger han.

Jesper Rungholm forventer, at flyvningerne kan genoptages efter den 21. februar.

- Vi er på stand by og fortsætter i foråret, når samfundet begynder at normalisere sig og folk igen tør rejse frem og tilbage, siger han.

Ruten, der benyttes af mange erhvervsrejsende, lukkede midlertidigt i marts og åbnede igen i august. Flyruten lukkede igen i slutning af september på et reduceret niveau og åbnede igen i starten af november med tre afgange, selv om det egentlig var meningen at lukningen skulle fortsætte til årsskiftet.

Bestyrelsen har haft møde

Bestyrelsen, der består af repræsentanter fra lufthavnens ni ejerkommuner, har her i december haft møde, og her var forventningerne, ifølge formand H. C. Østerby (S), at der ikke ville blive fløjet i januar og februar set i lyset af corona-situationen.

- Det er klart, at den udvikling coronaen har taget, den rammer også lufthavnen. Jeg tror ikke, der er mange, der har lyst til at holde møde i København lige for øjeblikket, siger han.

H.C. Østerby mener på den anden side, det er livsvigtigt for det midt- og vestjyske erhvervsliv, at der er en flyrute mellem København og Karup.

- Det har været vigtigt for os, at der blev fløjet frem til nytår, siger han.

Han forventer, at ruten kommer i gang igen.

- Lufthavnen har fået underskudsdækning i hjælpepakke for resten af året, og når året er omme må vi se, hvordan verden ser ud, men jeg forventer, at coronaen breder sig langt ind i 2021, selv om der er kommet vaccine, så der må også være noget statslig hjælp i 2021, ind til vi er kommet godt igennem, siger H.C. Østerby, der også er borgmester i Holstebro.