Danmarks Indsamling »goes local« i landdistrikterne

Viborg Kommunes landdistriktsudvalg opfordrer kommunens landdistrikter til at bidrage med lokale indsamlinger til Danmarks Indsamling 2021 og vil belønne fælles indsatser med fællesspisninger

28. december 2020, 18:15
Mette Nielsen, Landdistriktsudvalget.

VIBORG Det store, årlige indsamlingsshow sendes live på DR1 fra Tinghallen i Viborg den 6. februar 2021, og Landdistriktsudvalget har taget initiativ til Danmarks Indsamling - »goes local«, fordi beboerne i landdistrikterne, gang på gang, har vist en uovertruffen evne til at stå sammen om en sag.

Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, uddyber:

- I en tid præget af Corona, ser vi mange lokalområder, som ikke kan dyrke deres sammenhold og fællesskab på samme måde, som de plejer. Derfor giver vi med Danmarks Indsamling - »goes local« en mulighed for at sætte det lokale fællesskab på dagsordenen på en ny måde og yde en fælles indsats i den gode sags tjeneste.

I opfordringen til landdistrikterne om at deltage, er der listet en række forslag til initiativer, men der er helt frie rammer for, hvordan indsamlingen lokalt kan stykkes sammen. Alle lokale, kreative initiativer er velkomne. Lokalområder, der tilmelder sig Danmarks Indsamling - »goes local«, vil på Danmark Indsamlingens hjemmeside kunne se, hvor meget de selv har samlet ind, og hvor meget de andre tilmeldte har bidraget med.

For at anerkende de lokale indsatser vil Landdistriktsudvalget efterfølgende støtte en kommende fællesspisning i de lokalområder, der har deltaget, med tilskud til indkøb ved lokale købmænd.