Sportsgalla 2020 i Viborg udsættes

Fejringen af Viborg Kommunes sportsmestre, der var planlagt til 26. januar 2021, udskydes til et senere tidspunkt på grund af stigende Covid-19-smittetal

25. december 2020, 12:43
Foto fra Sportsgalla 2019, som blev afholdt i januar 2020. / Foto: Henrik Skov

MESTER Planlægningen af Viborg Byråds og Viborg Idrætsråds store, traditionelle sportsfest i Tinghallen var godt i gang, men den seneste tids stigning i smittetallene får nu gallaens værter til at sætte planerne på hold - i alle tilfælde for et stykke tid.

Borgmester Ulrik Wilbek ærgrer sig over at måtte udsætte Sportsgalla 2020:

- Jeg havde glædet mig rigtig meget til at kunne fejre Viborgs bedste idrætsudøvere, men som corona-situationen udvikler sig lige nu, kan vi ikke forvente at afholde så stort et arrangement i januar. Sikkerhed og sundhed for alle involverede kommer selvfølgelig først. Derfor må vi desværre sætte bremserne i og håbe, at det bliver muligt at fejre vores dygtige idrætsfolk på et senere tidspunkt.

Ærgerlig

Også formand for Viborg Idrætsråd, Preben Jensen, er ærgerlig over at måtte udskyde gallaen, men er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning:

- For os og for vores klubber og foreninger er Sportsgallaen en helt særlig aften, som alle glæder sig til. Lige nu er en fest, hvor rigtig mange mennesker samles, bare ikke en god idé. Og når vi skal prioritere, hvilke aktiviteter, der skal holdes i gang, så er det vigtigste for idrætsverdenen, at vi i videst muligt omfang fortsat kan blive ved med at træne og konkurrere.

Der er lige nu ingen aktuelle planer for en ny dato for Sportsgalla 2020, men borgmesterkontoret og idrætsrådet følger udviklingen og tager spørgsmålet op igen i det nye år.