Prisvindende familiefilm får gallapremiere i Viborg

Den røde løber bliver rullet ud igen den 10. januar ved Fotorama, når animationsfilmen »Calamity Jane« får gallapremiere i Viborg

28. december 2020, 08:14
Borgmester Ulrik Wilbek glæder sig over filmen.

FILM »Calamity Jane - Vestens vilde datter« er en animationsfilm for hele familien. Historien tager os tilbage til 1800-tallets Amerika, og fortæller om den legendariske og mystiske Calamity Janes barndom.

Bag filmen står produktionsselskabet Nørlum, der holder til på Arsenalet i Viborg. Filmens producer Claus Toksvig kunne i juni glæde sig over, at »Calamity Jane - Vesten vilde datter« vandt hovedprisen ’Cristal’ for bedste film ved Annecy International Animation Film Festival 2020 i Frankrig, som er verdens største animationsfilmfestival.

Claus Toksvig glæder sig over, at hans film, som det eneste sted i landet, får gallapremiere i hjembyen Viborg.

- Jeg synes, det er fantastisk, at det er i Viborg, vi inviterer til rød løber og præsenterer filmen. Det er her jeg kommer fra og her Nørlum har sin oprindelse og base, så selvfølgelig skal premieren være her, fortæller han.

Borgmester Ulrik Wilbek har sendt invitationer ud til gallapremieren. Det er ikke længe siden han sidst gjorde det i forbindelse med premieren på Julemandens Datter 2, som Viborg Kommune havde investeret 2 mio kr. i.

»Calamity Jane - Vesten vilde datter« har ikke modtaget støtte fra Viborg Kommune, men Ulrik Wilbek vil gerne invitere alligevel. - Filmen falder jo helt i tråd med både vores animationsstrategi og det, at vi for nylig blev udnævnt til UNESCO Creative City, så det er med stor glæde, jeg sender invitationer ud, siger Ulrik Wilbek.

En lang række kendte skuespillere lægger stemme til filmen. Hør blandt andre Nikolaj Coster-Waldau, Mikkel Bo Følsgaard, Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen og Ella Testa Kusk, som vi kender fra Julemandens Datter filmene. Du kan få en forsmag ved at se trailer fra filmen. »Calamity Jane - Vesten vilde datter« får landsdækkende premiere den 14. januar 2021.