God start for købmandsbutikken

Opbakningen til den nye købmand i Skelhøje, der er gået fra Letkøb til Min Købmand, har været enorm

02. december 2020, 11:18
Præcis klokken 12. lørdag den 7. november var købmand Peder Engedal og formand Kjeld Bitsch klar til at byde de mange kunder velkommen. 40 ad gangen kunne komme ind og se den nye butik.

FORRETNING Den 7. november åbnede Skelhøje Købmandsgaard som en større butik og som en del af Min Købmand.

- Det har været skønt at se, hvordan modtagelsen af den nye butik har været. Det er gået over al forventning, siger Kjeld Bitsch, der er formand for Skelhøje Købmandsgaard.

Den gode modtagelse får ikke folkene bag forretningen til at slappe af.

- Vi ved, at kun hvis vi anstrenger os, og fortsat er konkurrencedygtige, værner om vort grundlag, har de rigtige varer på hylderne samt yder en service i særklasse, så kan vi overleve og sikre en sund udvikling, som vi nu har haft i mere end seks år, lyder det.

Revisoren har lige sendt foreløbige tal for sidste års drift.

Pænt overskud

- Trods pandemi og ombygning så viser de foreløbige tal et pænt overskud. Vi er lidt stolte over, at vi oven i det sociale regnskab også bidrager til samfundsøkonomien ved at betale skat, selv om vi specielt i denne tid godt kunne have brugt pengene i butikken, lyder det.

Den første rate på det nye køle/frysesystem skal betales. I LetKøb havde forretningen et par ugers kredit.

I min Købmand har man valgt at betale kontant. Det betyder, at en lille måneds omsætning pludselig skal betales.

Det tærer på beholdningerne og presser likviditeten. Oven i det kommer, at forretningen har fået omkring 2000 nye varer i butikken. De skal også betales. Så er der mindre end en måned til jul. Det er der købt ind til, og varerne betales, når de lander i butikken.

- -Selv om vi havde kendskab til langt de fleste udgifter, så kommer der altid uforudsete udgifter i forbindelse med en åbning,, siger Kjeld Bitsch.

Derfor vil man opfordre flere til at blive medlem af Skelhøje Købmandsgaard. Når man er medlem får man købmandskort.

- Samtidig bedes medlemmerne om at tanke op på deres købmandskort, siger Kjeld Bitsch.