God start i den nye Røde Kors butik i Karup

Folk bakker godt om Røde Kors-butikken i midtbyen, oplyser formanden

19. november 2020, 05:05
1 af 3 Trofaste Lis K Kristensen blev i år den heldige vinder af buketten fra Monas Blomster som tak for indsatsen ved indsamlingen
2 af 3 Det er noget af en forretning, der er blevet banket op i Karup.
3 af 3 Det går godt med aktiviteten, oplyser Hanne Mette Thagaard, der er formand for Røde Kors Karup

KARUP - Det ligner jo slet ikke en genbrugsbutik.

Sådan lyder det fra mange kunder, når de første gang kommer ind i Røde Kors-genbrugsbutikken i Karup, der åbnede den 8. juli.

Og det går godt med aktiviteten, oplyser Hanne Mette Thagaard, der er formand for Røde Kors Karup.

- Takket være en stor opbakning i lokalområdet og fra mange andre interesserede genbrugere, der passerer vores by, så er vi kommet rigtig godt fra start, siger Hanne Thagaard.

Trods de sidste fire måneders nedlukning har butikken allerede nu overgået det samlede salg i 2019 med et betragteligt beløb.

- En dejlig sidegevinst ved at flytte ned i byen og blive en del af bybilledet er, at vi ser mange flere helt unge mennesker, som jagter gode fund. Det lover godt for indstillingen til forbrugs- og klimaproblematikker, siger hun.

Butikken er et godt fællesskab for de knap 50 frivillige, som har vagter og forskellige funktioner i dagligdagen.

- Mange knoklede med etableringen under corona-nedlukningen, for det var et stort arbejde at pakke ned og ud igen, og de fine lokaliteter giver stolthed, stor arbejdsglæde og et godt socialt samvær, siger hun.

I Karup, Frederiks, Kølvrå og Skelhøje blev der i forbindelse med landsindsamlingen via indsamlingsbøsserne og Mobilepay indsamlet 20.382 kroner, hvilket er knap 3.000 kroner mere end sidste år trods færre indsamlere. Det er de meget stolte af.

Med de foreskrevne anbefalinger om værnemidler og behørig afstand er det lykkedes Røde Kors i Karup at genoptage besøgstjenesten, og nørklerne i Karup er delt i to hold, som i øvrigt kæmper for at imødekomme efterspørgslen efter mundbind.

- Det er vigtigt for de frivillige, at fællesskaberne kan opretholdes. Dog er der fortsat lukket ned for nørklerne i Frederiks, da de er dejlig mange, som syr og strikker sammen tre hele uger om året ud over det, de laver derhjemme.

Vågetjenesten, som er den nye aktivitet, er formelt åbnet igen, men efterspørgslen er forståelig nok sat på pause på grund af Covid-19.

Røde Kors vil gerne opfordre til, at alle her i den kommende mørke vinter har omsorg for borgere i ens nærhed.

Mange aktiviteter er lukket ned, og mange er meget alene. Røde Kors centralt har oprettet en tjeneste: Parat til at handle, hvor den matcher borgere med behov for hjælp med borgere, der i et givent område gerne vil hjælpe med småting såsom hundeluftning, indkøb m.m.

Sidst men ikke mindst, så er menighedsrådene i Frederiks og Karup samt Lions Club Karup og røde Kors igen i år gået sammen om at tildele julehjælp til familier med børn under 18 år. Ansøgningsfristen er d. 27. november.