Viborg er med i endnu et juleeventyr

Skuespillere og særligt indbudte gæster ankom på den røde løber ved Fotorama, da Viborg Kommune inviterede til gallapremiere på Julemandens Datter 2 - Jagten på Kong Vinters krystal

15. november 2020, 06:35
1 af 2 Der er juleeventyr midt i en coronatid i Viborg Kommune. Borgmester Ulrik Wibek takker filmholdet. Foto: Flemming Jeppsen
2 af 2

JUL Er der noget vi trænger til i disse corona-plagede tider, så er det et godt eventyr, en god film og en god historie. Og alle tre ting gik i opfyldelse i går, da Viborg Kommune havde inviteret til gallapremiere på årets store julefamiliefilm »Julemandens Datter 2 - Jagten på Kong Vinters Krystal.« Filmen er den tredje julefilm, som Deluca Film A/S har optaget i Viborg og omegn.

- Det er da fantastisk, at Viborg Kommune igen er en del af et ægte juleeventyr. Det er en rigtigt, rigtig god film, der har alt det en god julefilm skal have, og det er dejligt, at Viborg endnu en gang bliver eksponeret på den hyggeligste måde på det store lærred. Det kan man kun komme i julehumør af, sagde en glad borgmester, Ulrik Wilbek, efter filmen.

Inden filmen gik i gang, takkede Ulrik Wilbek Deluca Film A/S for endnu en gang at have valgt at lade Viborg være kulissen til filmen. Et valg han som borgmester er både stolt af og glad for.

På trods af at selve julemanden, der i filmen bliver spillet af Martin Buch, desværre var forhindret i at komme til premieren i Viborg, var der gang i den på den røde løber.

Mia Lyhne, der spiller julemandens kone, Claudia, ankom sammen med sine to egne børn, tvillingerne Asta og Andrea. Filmens to børneskuespillere, 14-årige Ella Testa Kusk og 12-årige Bertil Smith, ankom sammen og glædede sig til at se filmen i biografen. Søren Hauch-Fausbøll, der har en rolle som tredje generations-urmager, havde også valgt at tage til gallapremieren i Viborg.

Filmens instruktør Christian Dyekjær og scenograf Erik Peitersen var også blandt de inviterede sammen med filmens to manuskriptforfattere Uffe Rørbæk og Lars T. Therkildsen.

Inden skuespillere og filmholdet ankom til premieren, havde de været en tur forbi Hovedbiblioteket i Viborg for at se den store udstilling af filmkulisser, som alle kan besøge til og med den 4. januar 2021.

Byrødder, kommunale topfolk og repræsentanter fra det lokale kultur- og erhvervsliv mødte også forventningsfulde op på den røde løber.

Efter filmen var der blomsteroverrækkelser og takketaler fra instruktør Christian Dyekjær samt producent Morten Rasmussen fra Deluca Film A/S til deres filmhold samt lokale aktører.

Julemandens datter får dansk biografpremiere i hele landet den 12. november.