Julemand med optog

I stedet for julestue kommer julemanden den 6. december til Kølvrå i spidsen for et optog

13. november 2020, 05:51
Dorte Salling Smedegaard Olsen fortæller, at der er optog gennem Kølvrå den 6. december.

JUL Dorte Sallingbo Smedegaard Olsen, der er formand for afdelingsbestyrelsen 111 og 112 under Boligselskabet Sct. Jørgen i Kølvrå, er tovholder på et initiativ, der skal få julen til Kølvrå i år.

- Vi har fire år i træk afholdt julestue med juletræ sammen med borgerforeningen med fuldt hus - men det kan vi desværre ikke i år på grund af coronasitutionen, så vi gik i gang med at tænke ud af boksen - for børnene skulle ikke snydes for julemanden i år, syntes vi, fortæller Dorte Sallingbro Smedegaard Olsen og tilføjer:

- Vi syntes, det var synd, at alle arrangementer blev aflyst, og børnene ikke fik set julemanden i år - derfor blev der ringet til diverse politiafdelinger samt corona-hotlinen, for at finde ud af love, regler m.m. Omkring afholdelse af et sådan arrangement, fortæller hun.

Planen er at få julemanden i spidsen for en række udsmykkede køretøjer, der repræsenterer de lokale foreninger, institutioner og virksomheder.

Optoget skal gå i gennem de fleste af Kølvrås gader og veje - og gøre holdt ved de huse, hvor der bor børn eller unge under 18 år. Børnene vil hver især få en gave eller et gavekort, som arrangørerne håber, at virksomheder, butikker og andre i Karup-Kølvrå vil sponsere.

Vil man på julemandens »gaveliste« er det dog nødvendig med en tilmelding - senest den 22. november.

Der må kun være ti personer i hvert afsnit. Dorte Sallingbo Olsen understreger i den forbindelse, at det er forbudt at tilsluttet sig optoget eller at gå efter julemanden, hvis det ikke er aftalt i forvejen.

Dorte ved ikke om optoget gentages næste år.

Det afhænger af succesen.