Jens Ole misser jagten

64-årige Jens Ole Salling fra Frederiks Jagtforening og hans hund, Bison, kan ikke komme på jagt og hundetræning, da Jens Ole har ødelagt akillessenen. Det er de begge godt trætte af

11. november 2020, 05:28
Jens Ole Salling og hunden Bison er vilde med jagt. Men Jens Ole har sprængt akillessenen, og det er træls for dem begge. Jens Oles hustru, Mette, vil også gerne have dem af sted. Hun kan mærke, de trænger til det. Foto: Jakob Stigsen Andersen

JAGT Bison ligger et par meter fra Jens Ole Salling i udestuen.

Bison er en kleiner münsterländer og den tidligere slagtermester i Superbrugsen i Kjellerups trofaste jagt-makker. Nu ligger den her i udestuen i murermestervillaen.

Den sover ikke. Af og til er den ovre og blive kløet og aet af Jens Ole i stolen.

- Det er meget frustrerende for hunden, at den ikke kan få lov til at arbejde. Den er rastløs og kan ikke forstå, at vi ikke skal til træning og jagt, fortæller Jens Ole.

Han er lige så frustreret som Bison.

Jens Ole har gået på jagt siden han var 16 år og er i dag fortsat medlem af Frederiks Jagtforening, da han engang har haft butik derude. Normalt fylder jagt og hundetræning det meste af Jens Oles liv. Lige nu skulle han have været på jagt tre gange om ugen med riffel og jagtgevær, hvor der blandt andet skyldes råvildt. De øvrige dage skulle han have været til træning med Bison. Men kalenderen er blevet ryddet, og Jens Ole sidder det meste af dagen i en stol.

Jens Ole er nemlig kommet så alvorligt til skade i venstre underben, at han går glip af den store jagt fra oktober og resten af året. Det skete, da han skulle springe over en grøft unde ren jagt.

Det er akillesenen, der er røget sig en tur.

- Jeg skal have gips på i tre uger, støvle i seks og de sidste to uger med støvle må jeg begynde at støtte på foden. Jeg har læst, at der går seks måneder, inden jeg kan regne med at gå normalt, siger han.

Han er ved at gå ud at sit gode skind. Både Jens Ole og Bison har mistet en del af den gode form.

- Det er træls. Jeg tæller bare ned, men det nytter jo ikke at gå i gang før tid. For jeg holder ikke ud, at der skal gå seks måneder mere, fordi jeg ikke har passet på, siger han.

Han er på efterløn og har alt for meget tid. Dagen går mest med at se video, fjernsyn og læse jagtblade. Af og til sender kammeraterne en sms med billeder og info om deres jagt. Og børnebørnene har lånt ham en el-scooter, så han kan få handlet i Superbrugsen.

Bison kommer lidt ud, men slet ikke nok for en dygtig og flittig jagthund.

Det hjælper lidt på humøret, at jagtkammeraterne stadig holder ved, og han håber, at han inden årets udgang kan komme med på jagt forstået på den måde, at han kan blive løftet op i et skydetårn. For det er træls ikke at være med. Han vil helst være på jagt med sin hund.

- Det er helt fantastisk at sætte sig sammen med sin hund og se skoven vågne. Det gælder ikke om at skyde noget. Det er oplevelsen, der tæller. Jeg holder meget af makkerskabet med hunden og se den arbejde. Det er en stor tilfredsstillelse at opleve, når hundetræningen virker, siger Jens Ole.