Julelys i Frederiks

Ikke en gang corona kan forhindre lys i gaderne, men ellers er der sat en dæmper på tingene

12. november 2020, 05:32
Ikke en gang corona kan forhindre julelyset i gaderne.

JUL Coronasituationen har sat en stopper for det ene arrangement efter det andet.

Men julelys i gaderne bliver der de fleste steder - også i Frederiks.

- Borgerforeningens 41 julebelysninger igennem hele byen vil blive sat op på alle lysstandere, planlagt i uge 47. Der er naturligvis lys i alle belysninger, men vi har stadig et mindre antal af de gamle belysninger, som ikke er så stabile, så igen i år vil 5-6 af dem blive udskiftet med nye LED lys, så snart vil alle 41 være opdateret og langtidsholdbare, fortæller Arne B. Christensen fra borgerforeningen.

Til gengæld er mange arrangementer aflyst. Blandt andet foreningens sædvanlige julemarked, ligesom Frost 96 heller ikke synger julen ind i Kulturhuset i år.

I det hele taget er det corona, der præger dagordenen.

Frederiks Dagcenter har siden corona-ankomst været lukket for brugere udefra. Det er Viborg Kommune, som ejer og bestemmer, og da dagcentret bruges til fysioterapi og anden genoptræning af visiterede personer, så vil man ikke risikere smitte ved at have andre til at besøge dagcentret. Der er især i vinterhalvåret sædvanligvis stor aktivitet af mange selvstyrende grupper, som laver alverdens aktiviteter, som acrylmaling, madlavning, vævning, stenhugning, billard og mange andre ting, men det er der fuldstændig lukket for.

Det samme gælder fredagscafe, træværksted mv. Desuden anvender Brugerrådet i Frederiksområdet og Frederiks Pensionistforening dagcentret til de fleste af deres løbende aktiviteter, hvor der afholdes musikarrangementer, foredrag og andet, der samler egnens ældre befolkning, og ikke mindst plejer der at være bankospil hver uge med de nævnte foreninger som arrangører på skift. Alt dette ligger stille.

Men forhåbentlig kommer der en dag, hvor det hele bliver godt igen. God jul.