Ny købmand i Skelhøje indviet

Efter længere tids forberedelse åbnede købmand i Skelhøje i en ny udgave

10. november 2020, 09:32
1 af 4 Mange menensker var mødt frem til åbningen af Min Købmand i Skelhøje.
2 af 4 Købmand Peder Engedal og formand Kjeld Bitsch foran den nye købmandsbutik.
3 af 4 Kjeld Bitsch holdt en lille tale foran de mange fremmødte.
4 af 4 Kjeld Bitsch.

DETAIL Allerede første februar vedtog man på en generalforsamling, at købmand og bestyrelse skulle arbejde hen mod at Skelhøje Købmandsgaard skulle skifte fra LetKøb-kæden til Min Købmand.

Der er blevet arbejdet målrettet på opgaven lige siden, og lørdag den 7. november klokken 12.00 kunne man slå dørene op til den nye butik. Alle skilte både ude og inde var skiftet, og omkring 2000 nye varenumre havde fundet vej til den nye butik.

Åbningen var ventet med stor spænding. Kun få dage før åbningen kæmpede man med at få nye kølemøbler bakset på plads, og sat i drift. De er så nye, at de kører på et driftsmiddel der hedder R1234ZE en prototype, som man forventer skal bruges i mange køleanlæg landet over, men det første sted det er anvendt er i Skelhøje Købmandsgaard, der nu er helt fri for det miljøskadelige freon, så ikke alene løfter man et stort socialt ansvar som Registreret Socialøkonomisk Virksomhed, men man tænker også på miljøet. Så sent som dagen før kom der nye store forsyninger af køle- og frostvarer, der skulle sættes på plads i de nye møbler.

Corona-problem løst

Coronaen kunne også spænde ben. Myndighederne har bestemt, at der maksimalt måtte være 40 kunder i butikken ad gangen, men også det problem blev løst. Kunderne fik et nummer ved indgangen, og når 40 var lukket ind, så stoppede man, til en kunde forlod butikken.

Lige før åbningen kaldte købmand Peder Engedal alle frivillige og ansatte sammen i butikken, for at takke dem for den enestående indsats der var ydet, for at projektet kunne lykkes.

Præcis klokken 12.00 tog formanden for Skelhøje Købmandsgaard Kjeld Bitsch ordet uden for butikken, hvor han bød de mange kunder velkommen, og han bad alle om at tage vare på hinanden ved at spritte hænder, bruge mundbind og holde god afstand. Til sidst takkede han for den enorme opbakning, man havde mødt under hele processen, hvor der var rodet i butikken, men kunderne havde fortsat bakket loyalt op. Han takkede også de mange frivillige for deres indsats, og opbakningen fra lokalbefolkningen, der havde støttet økonomisk, når der var behov for det.

Varme pøller, kolde øller

Så blev dørene åbnet og de første 40 strømmede ind, og fyldte kurvene med de mange gode tilbud.

November vejret viste sig fra sin pæne side, så mange mennesker hyggede sig uden for butikken med en pølse og en fadøl, til det blev deres tur til at benytte den løbe løber, der i dagens højtidlige anledning var lagt uden for butikken.

Det var masser af rosende ord til købmanden og de mange frivillige, der havde været med til at gøre det muligt.

»Det er blevet rigtigt flot«, »Et supermarked, der kan måle sig med andre«, »Her glæder vi os til at komme igen!«, var nogle af de spontane bemærkninger kunderne kom med.

Nu håber man i Skelhøje Købmandsgaard at endnu flere kunder vil kalde det »min Købmand«

Lokalsamfundet har vist sin styrke, og trodset udviklingen med butiksdød og stagnation, og på den måde vist at der er en verden uden for Verona, Viborg og andre store byer.