Vuggestue i Karup klar ved årsskiftet

Udvalgsformand erkender, at vuggestue i Børnehuset Solstrålen kan betyde færre dagplejere i Karup

05. november 2020, 11:12
1 af 2 16 pladser bliver der i vuggestuen. Arkivfoto
2 af 2 Per Møller Jensen (S) fortæller, at der bliver etableret vuggestue i Børnehuset Solstrålen fra årsskiftet. Arkivfoto

BØRN Børne- og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune har besluttet, at der skal laves en vuggestue med oprettelse af 16 vuggestuepladser i Børnehuset Solstrålen i Karup.

Det oplyser formanden for børne- og ungdomsudvalget, Per Møller Jensen (S). Opstart af vuggestueafdelingen vil ske ved årsskiftet 2020-2021 og med indskrivning snarest, og udgifter til etablering og løbende drift skal afholdes inden for dagtilbudsområde Sydvests samlede driftsramme, fremgår det af beslutningen.

Per Møller Jensen fortæller, at etableringen af et vuggestueafsnit i Børnehuset er taget med på baggrund af en henvendelse fra områdebestyrelsen.

- Områdebestyrelsen har i enighed anmodet om oprettelse af et vuggestueafsnit i Børnehuset Solstrålen med plads til 16 børn fra årsskiftet 2020-2021 med henblik på at sikre institutionens bæredygtighed - både fagligt og økonomisk - i fremtiden, oplyser udvalgsformanden.

I udvalgets drøftelse har indgået høringssvarene fra berørte parter, herunder: forældre til børn i dagplejen og dagplejere i lokalsamfundet.

- Vi ønsker at sikre et sammenhængende daginstitutionstilbud for 0-6 årige i Karup samtidig med, at der fortsat vil være et tilbud om kommunal dagpleje i byen, siger han og tilføjer:

- Samtidig vil vi arbejde for, at børn, som er i den kommunale dagpleje, kan blive i dagplejen, indtil de når alderen for, at de skal i børnehave.

I udvalget er de opmærksomme på, at etableringen af et vuggestueafsnit i Børnehuset Solstrålen kan betyde en nedgang i antallet af dagplejere i Karup-området.

- Og vil i den anledning vil vi se på, om det er muligt at tilbyde dem ansættelse som pædagogmedhjælpere i lokale daginstitutioner, siger han.