DAT flyver igen til København fra Karup

Mandag genoptog flyselskabet DAT de daglige flyvninger mellem Midtjyllands Lufthavn og København

04. november 2020, 10:00
DAT med Jesper Rungholm i spidsen sætter gang i ruten Midtjylland-København.

LUFTFART Siden september har flyselskabet DAT ikke haft flyvninger mellem København og Midtjyllands Lufthavn, men den 2. november genoptog DAT flyvningerne med tre daglige afgange, oplyser DAT med direktør og kaptajn, Jesper Rungholm, i spidsen.

- Det er støttepakkerne, der er begyndt at materialisere sig i nogle løsningsmodeller, så vi kan komme i gang med at flyve, siger Jesper Rungholm.

Flyselskabets omkostninger er faldet, dels i lufthavnen, og dels er det lykkes at få lønomkostningerne ned på grund af jobrotationsordningen.

Mange henvendelser

Det var egentlig planen, at DAT først skulle starte igen i Karup den 3. januar.

Men både DAT og Midtjyllands Lufthavn har fået mange henvendelser fra det midt- og vestjyske erhvervsliv, der gerne ser, at ruten bliver genoplivet allerede nu.

Jesper Rungholm håber, at efterspørgslen er stor nok. Med støtteordning er det rentabelt med en passagerbelægning på 40-50 procent svarende til 20 passagerer per afgang. Normalt er belægningen på 50-60 procent. Lufthavnen har haft op til syv afgange. De tre afgange om dagen i hver retning, der er planlagt, ligger på tidspunkter, som erhvervslivet efterspørger.

- Vi regner med at køre året ud, og så håber vi, at coronasituationen arbejder i den rigtige retning, siger Jesper Rungholm.

Lige nu varer støtteordningerne ind til årets udgang.

- Så må vi se, hvad der sker herefter. Vi håber, at støtteordningerne fortsætter ind i det nye år, siger han.

At flyvningerne starter allerede fra 2. november glæder lufthavnsdirektør i Karup, Frans Bjørn-Thygesen.

- Vi er sat i verden for at betjene erhvervslivet. Så det betyder alt for os og erhvervslivet. Og lufthavnen er offentlig og har åbent alligevel, siger Frans Bjørn-Thygesen.

Lufthavnen får også del i hjælpepakken, og derfor har man været i stand til at skære i omkostningerne til brugerne af lufthavnen. Dermed kan ruten komme i gang.