Viborg bliver værtsby for Danmarks Indsamling 2021

Lørdag den 6. februar 2021 afholdes Danmarks Indsamling for 15. år i træk. Det stort anlagte indsamlingsshow sendes vanen tro live på DR1 og denne gang fra Tinghallen i Viborg

01. november 2020, 11:42
Det store indsamlingsshow kommer til at foregå i Viborg. Det glæder naturligvis borgmester, Ulrik Wilbek (V). Foto: Martin Ballund

EVENT Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek, glæder sig over, at Viborg skal være rammen om det store indsamlingsshow:

- Danmarks Indsamling er et imponerende projekt, hvor det hvert år lykkes de humanitære organisationer at stå sammen og samle penge ind til børn i nød. Et projekt, som Viborg Kommune selvfølgelig bakker op om, og som jeg er overbevist om, at også borgere, foreninger og virksomheder vil involvere sig i. I Viborg Kommune plejer vi at stå sammen - det gør vi også i denne meget vigtige sag.

Når Danmarks Indsamling 2021 transmitteres live fra Tinghallen i Viborg er det samtidig første tv-show i byens nyrenoverede kultur- og kongrescenter.

Udover Tinghallens nye kultursal med plads til 3700 publikummer rummer kultur- og kongrescenteret det rytmiske spillested Paletten, der pr. 1. januar 2021 bliver udnævnt til regionalt spillested.

På sin ene side har det nye kultur- og kongrescenter en stor biograf med fem sale - og i direkte forbindelse med kultur- og kongrescenteret skyder et helt nyt hotel op. En gangbro sikrer direkte adgang til både Viborg Stadion og Viborg Stadionhal på den modsatte side af vejen.

DR sender traditionen tro live fra den store indsamling. Og det stiller store krav til faciliteter og opbakning fra værtsbyen.

- Jeg ser frem til samarbejdet med Viborg og er glad for den opbakning, vi har fået fra Viborg til at løfte Danmarks Indsamling 2021, der sætter fokus på et emne, der i den grad har sat præg på hele verdens befolkning, men som i særlig grad kan ramme børnene i den fattige del af verden. Jeg ser derfor frem til, at vi skal sende fra de flotte rammer i Tinghallen i Viborg kl. 19 den 6. februar 2021, siger DR’s redaktør for Danmarks Indsamling Anders Thomsen.

Danmarks Indsamlings formand, Mulle Juul Korsholm, er glad for at Danmarks Indsamling skal afvikles i Viborg:

- Der er vigtigt for os, at Danmarks Indsamling er hele Danmarks Indsamling og jeg er sikker på, at Viborg på en god måde kan overtage stafetten fra Vejle, der var vært for en meget succesfuld Danmarks Indsamling 2020.

- Danmarks Indsamling 2021 skaber håb for coronakrisens børn, for selvom konsekvenserne af pandemien er fatale for alle verdens mest udsatte, er de mindste ofte de største ofre. Hjælpen sættes ind dr, hvor behovet er størst, hvor sundhedssystemerne er svage, hvor risikoen for overgreb og vold er stigende, hvor der ikke længere er skolegang og hvor sult og fejlernæring koster liv, siger Mulle Juul Korsholm, og fortsætter:

- Danmarks Indsamling sikrer, at børnene får adgang til rent vand; at de kommer i skole, får beskyttelse og lægehjælp. Vi gør det i den gode sags tjeneste. Fordi alle børn har ret til en tryg barndom, og fordi vi er et lille land med et stort hjerte, siger Danmarks Indsamlings formand.

Siden 2007 har danskerne hvert år i februar stået sammen om Danmarks Indsamling. I februar 2020 blev der indsamlet 82 millioner kroner, hvilket var en fremgang på 10 mio. kroner fra året før. Samlet set er der indsamlet imponerende 1,2 mia. kr. i de år, der er afholdt Danmarks Indsamling. Showet, der er kulminationen på en uge i indsamlingens tegn, tiltrækker samtidigt hvert år op mod ca. 1,5 million TV-seere fordelt hen over aftenen, når DR1 sender LIVE i ikke mindre end fem timer.

Støtten fra Danmarks Indsamling er gennem årene gået til Danmarks 12 største humanitære organisationers indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. I 2021 har Danmarks Indsamling fokus på at skabe håb for coranakrisens børn.

Siden 2018 har Danmarks Indsamling været afviklet i hhv. Aarhus, Aalborg og Vejle.