Hudløst ærlig bog fra kromand og gøgler

Den nye selvbiografi fra kroejer Gregers Laigaard og tivoliejer Leif Dahlgård er udkommet i 500 eksemplarer. Bogen signeres i brugsen i Frederiks

29. oktober 2020, 09:09
Gregers Laigaard og Leif Dahlgård er udkommet med bogen »Gøgleren og Kromanden«. Gregers vil ikke afvise, at der på et tidspunkt kan komme en bog to. Foto: Morten Hallstrøm

BOGUDGIVELSE Ejer af Grønhøj Kro, Gregers Laigaard, holder af og til foredrag, og han er tit blevet opfordret til at skrive en bog med hele historien om sit spændende og alsidige liv.

Det har han nu gjort med en selvbiografi, men han fylder ikke det hele. Der er nemlig også blevet plads i bogen til en anden spændende Grønhøj-dreng, tivoli-ikonet Leif Dahlgård, der stadig er populær med sit tivoli og har mange tusinde følgere på de sociale medier. De to er vokset op tæt på hinanden, har været adskilt, og er nu fundet sammen igen i forbindelse med »Sommersøndage«, som bliver holdt på Grønhøj Kro.

Bogen udkommer i første omgang i 500 eksemplarer og sælges i lokale butikker, blandt andet i brugsen i Frederiks, samt på kroen. Bogen er hudløst ærlig for som Gregers Laigaard siger, man kan ikke bare sortere i sit liv. Så bliver bogen ikke værd at læse. Det meste er med.

- Jeg går lidt og kigger på dem, der har købt bogen for at se, hvordan de ser på mig bagefter. Der er jo blandt andet nogle indrømmelser og oplysninger fra mit ungdomsliv, hvor der var lidt fart på. Til gengæld er der også en dybde i bogen, hvor jeg blandt andet fortæller om min opvækst, og hvad der har præget mig som menneske, fortæller Gregers Laigaard.

Tilfreds med bogen

Han er ligesom Leif Dahlgård godt tilfreds med bogen. Der er episoder med, som ikke en gang hans kone kendte til.

- Men hun har læst den, og sidder da stadig ved mig ved bordet, smiler Gregers.

Bogen går helt tilbage og fortæller også om sjove episoder. Blandt andet da han blev kæreste med datteren til Hereford Beefstouw-ejer, Aage Damgaard. Gregers puttede en fløjte i Aages nye jaguar, hvilket han ikke var tilfreds med.

- Men samtidig kommer jeg i bogen også ind på livets alvorlige sider, og der er da ting, der også har kostet på den menneskelige front, og jeg vil da gerne takke familien for, at de har holdt sammen på den på trods af alle de skibe, jeg har sat i søen, siger han.

For eksempel valgte Gregers Laigaard at købe Grønhøj Kro uden at fortælle det til sin kone. Han fortæller også om sine svære slag i forhold til politik og loge. Gregers Laigaard har endnu ikke mødt nogen, der ikke har kunnet lide bogen.

- Jeg har mødt nogle, som har fortalt mig, at de ikke kunne lægge bogen til side, da de først var kommet i gang. Den er skrevet på en folkelig måde uden for mange fremmedord, og der er en del billeder på de 150 sider. Jeg har bestræbt mig på, at det skal være en underholdende og informativ bog, siger han.

Gregers Laigaard og Leif Dahlgård vil lørdag den 31. oktober om eftermiddagen dukke op i brugsen i Frederiks for at signere bøgerne. Bogen kan købes på avisens kontor i Kjellerup.