Heller ikke Air Show i 2021

Forsvaret ønsker ikke at tage chancen med en omfattende planlægning, men afventer bedre tider

23. oktober 2020, 05:48
Foto: FLVFOT

AIRSHOW Det skulle have været afviklet allerede i juni i år, men på grund af coronasituationen blev det udsat og flyttet til en ny dato, nemlig den 20. juni 2021.

Nu ligger det imidlertid fast, at Danish Air Show på Flyvestation Karup heller ikke kommer på vingerne i 2021.

Det fremgår af et opslag på Forsvarets hjemmeside danishairshow.dk.

- På grund af usikkerheden om Covid-19 og muligheden for at gennemføre et arrangement med 120.000-130.000 mennesker i 2021, aflyser vi nu Danish Air Show 2021. Selvom der ganske vist er lang tid til den 20. juni, hvor situationen kan være - og forhåbentligt er - en anden, så vælger vi ikke at bruge ressourcer på det meget omfattende planlægningsarbejde, som ellers skulle begynde nu. Vi afventer bedre tider til den slags arrangementer, og i mellemtiden håber vi, at I får et glimt af vores aktiviteter på himlen af og til, lyder beskeden fra Forsvaret.

Flyvevåbnet afholder ellers Danish Air Show hvert andet år på én af de tre flyvestationer i Karup, Skrydstrup eller Aalborg.

Det gør man for at vise, hvad Flyvevåbnet laver både herhjemme og ude i verden, og så håber man også at kunne inspirere nogle til et spændende liv og job i den luftmilitære gren af Danmarks forsvar.

I år i juni blev showet i Karup altså aflyst på grund af coronasituationen, da det ikke harmonerede med de retningslinjer, regeringen satte op for at imødegå spredning af covid-19.

Arrangementet er nemlig erfaringsmæssigt den største enkeltdagsbegivenhed i Danmark med helt op imod 140.000 gæster.