En god dag at gø

Luna fra Skelhøje kan nu kalde sig politihund, efter at have bestået eksamen sammen med Simon Pedersen

22. oktober 2020, 06:12
Simon Pedersen og Luna. Foto: Dansk Politihundeforening

Skelhøje Dansk Politihundeforenings Viborg-afdeling har for nylig afholdt kåringer, hvilket svarer til politiets godkendelsesprøve for politihunde.

Og blandt de tre, der nu kan bryste sig af at være politihund, er Luna, der bor i Skelhøje sammen med sit menneske, Simon Pedersen.

Parret opnåede til kåringen 106,8 point point ud af 110 mulige gennem øvelser som apport, spring og sporsøgning med de tilhørende krav, at der samlet opnås mindst 95 point, og at alle øvelser skal bestås.

Otte øvelser i alt

I alt skulle Luna og Simon Pedersen gennem otte øvelser, hvor hunden ved »Apport« skal hente en træpind, som føreren kaster mindst 10 meter væk.

Så er der »Lineføring og Fri ved fod«, hvor hunden skal føres på venstre side af føreren, således at dens højre skulder er ud for førerens venstre knæ. Hunden skal uden kommando sætte sig ved førerens venstre side under opstandsninger.

Ved »Spring« skal hunden på kommando hoppe over et halvanden meter højt plankeværk med monteret nedløbsrampe på den anden side og uden kommando derefter sætte sig på plads ved førerens venstre side.

God gø-kultur

Ved »Halsgivning« skal hunden sidde ved førerens venstre side og på kommando afgive 8-10 glam.

»Afdækning« er en form for »skjul«, da føreren, efter at have afdækket hunden med en kommando, gemmer sig for hunden i en afstand af mindst 50 meter, hvorefter hunden skal blive liggende i dækstilling i to minutter. Den fløjtes eller kaldes så ind af føreren, der forbliver i skjul.

Ved »Sporsøg« skal hunden opsøge et 300 meter langt spor med en genstand mellem to tydelige markeringer. Sporet må ikke have skarpe knæk uden dog at gå ligeud og kan med fordel forløbe naturligt gennem terræn og indeholde buer undervejs.

Så er der »Rundering« hvor et knap 20.000 kvadratmeter stort skovområde afsøges for at finde en helt eller delvist gemt person, og endelig får hunden lov at gå til biddet, når den skal stoppe en person med et synligt beskyttelsesærme på armen.

Yderligere to ekvipager var tilmeldt kåringen i Dansk Politihundeforenings Viborg-afdeling og bestod med bravour.

Det drejer sig om Eva Althoff Schäfer og Pelle fra Lille Binderup ved Års samt Knud Nielsen og Nala fra Fly ved Skive.