112 Anholdt efter biljagt på heden

34-årig brød ind hos betjent, som satte efter tyven og hidkaldte sine kolleger

15. oktober 2020, 09:54
Arkivfoto: Martin Ballund

Fårbæk En 34-årig mand fra Løgstrup endte onsdag med at få sig selv anholdt efter et indbrud, som efterfølgende førte til en mindre biljagt på den midtjyske hede.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Nedturen startede, da manden brød ind i et hus på Karupvej i Fårbæk mellem Haderup og Karup lidt før klokken 16.

Under indbruddet kom adressens beboer, som er politibetjent, hjem fra arbejde, og indbrudstyven tog derefter flugten sydpå i en bil.

Efter at have hidkaldt sine kolleger, satte politibetjenten efter tyven i bil, og det udviklede sig til en lettere bizar biljagt, hvor den formodede indbrudstyv flere gange undervejs stoppede op og begyndte at bakke for at ramme sin forfølger, hvilket han dog ikke fik held af.

Efter godt tyve minutters frem og tilbage på heden dukkede den hidkaldte patrulje op omkring Høgild nord for Karup, og manden kunne anholdes.

Ud over at identificere ham som en 34-årig mand fra Løgstrup, kunne politiet også konstatere, at han var påvirket af både alkohol og narko under kørslen, hvilket han blev sigtet for.

Dertil er han også sigtet for indbrudsforsøg, for at køre uden kørekort i en uindregistreret bil og for at udsætte andre for fare ved sine gentagne forsøg på at ramme sin forfølger under biljagten.