40 år på arbejdspladsen: Ingen grund til at stoppe

Her i oktober har Axel Nielsen været hos Schiedel i 40 år, og han har ikke tænkt sig at stoppe lige foreløbig

16. oktober 2020, 05:12
Axel Nielsen har været ansat i samme firma i 40 år. Privatfoto

Jubilæum 40 års jubilarer hænger ikke på træerne - heller ikke hos Schiedel, der laver skorstenssystemer, pejse og ildsteder til blandt andet tømrerhandler og har en snes ansatte, hvoraf cirka 12 er i produktionen.

Hos Schiedel har de dog ikke færre end to 40 års jubilarer. Den første blev fejret sidste år. Det var værkfører Torben Nedergaard, der den 19. marts havde været i firmaet i 40 år.

Her i oktober har den snart 61-årige Axel Nielsen været i firmaet i lige så mange år.

- Jeg blev i sin tid ansat af Torben Nedergaard, fortæller Axel, der arbejder i produktionen.

Her har han været vidt omkring og kan lidt af hvert. Han kører blandt andet truck, pakker og betjener forskellige maskiner. Der er ikke meget, han ikke har prøvet i produktionen.

- Jeg har det godt og er rigtig glad for at være her. Det er gode kollegaer og godt arbejde, hvor der er mulighed for at prøve lidt forskelligt, siger han.

Der har naturligvis været op og nedgangstider. Blandt andet har coronasituationen også ramt firmaet, og medarbejdere har været sendt hjem. Men nu kører det igen.

Han er selv meget stolt over 40 års jubilæet.

- Jeg er lidt skuffet over, at jeg ikke får en medalje fra dronningen. Det er da jo nogen, der gør, smiler han.

Axel har ikke tænkt sig at stoppe med at arbejde lige foreløbig. Han tvivler dog på, at han tager 50 års jubilæet med. Men man ved selvfølgelig aldrig.

På jubilæumsdagen, der var den 13. oktober, blev Axel bedt om at blive hjemme på den nedlagte landejendom mellem Stoholm, Sparkær og Mønsted. Han blev hentet i en fed bil, og ved frokosttid blev der inviteret på en bid brød til blandt andre gamle og nuværende kollegaer og venner.

Han er i øvrigt gift med Lene Nielsen, og de har både islænderheste, hunde og katte. En gang havde han også kreaturer, men det har han ikke mere.