Midtjyllands Lufthavn får dækket corona-tab

Lufthavnen i Karup håber at få gang i rutefly-trafikken mellem København og Karup allerede i år efter ny hjælpepakke. DAT er afventende

14. oktober 2020, 09:52
Lufthavnschef Frans-Bjørn Thygensen fra Midtjyllands Lufthavn vil se på, hvad lufthavnen kan gøre for at få København-Karup ruten i gang allerede i år. Foto: Martin Ballund

LUFTFART Partierne bag lufthavnspakken er enige om en række tiltag, der skal understøtte den danske luftfartsbranche og indenrigsflytrafikken, og det er gode nyheder for den kriseramte Midtjyllands Lufthavn.

Med den nye aftale er partierne nemlig enige om, at der ud af de 65 millioner kroner, som skal fordeles, vil blive afsat 28 millioner kroner til at understøtte de mindre, regionale danske lufthavne, som har et driftsunderskud i år, og Midtjyllands Lufthavn er blandt dem. De øvrige er Sønderborg, Esbjerg, Læsø og ruten Aarhus Havn og Københavns Havn, der alle har rutefart og under 200.000 passagerer.

- Det er bestemt en god nyhed, fortæller lufthavnschef hos Midtjyllands Lufthavn, Frans Bjørn-Thygesen.

Lufthavnsledelsen har regnet sig frem til et ekstra tab på fem-seks millioner kroner på grund af coronasituationen.

- Jeg kender endnu ikke det endelige støtte-beløb, men vi regner med at få dækket det hele, siger Frans Bjørn-Thygesen.

DAT har foreløbig indstillet flytrafikken mellem København og Midtjyllands Lufthavn frem til 2. januar på grund af vigende passagertal som følge af coronasituationen.

Frans Bjørn-Thygesen fortæller, at man nu vil forsøge at få gang i ruten allerede i år - om end i mindre omfang end normalt, det vil sige enkelte flyvninger i hverdagen. De fleste af passagererne er erhvervsfolk.

- Vi er her for at betjene det midt- og vestjyske erhvervsliv. Og hvis vi får den hjælp, som vi har brug for, så vil vi forsøge at hjælpe ruten i gang ved at give rabat til flyselskabet på vores håndtering og markedsføring, siger Frans Bjørn-Thygesen.

DAT-direktør Jesper Rungholm afventer endelig godkendelse af hjælpepakken, og hvordan den kan bruges, før han tager beslutning. Han vil gerne have fly i luften, men det skal kunne betale sig for flyselskabet.