Erhvervsråd: Viborg skal på motorvejen

Stærkt usagligt at vækstcenteret Viborg stadig venter på motorvejs-forbindelse, mener Viborgegnes Erhvervsråd

11. oktober 2020, 05:17
Erhvervsrådet går i offensiven i kampen for en midtjysk motorvej.

VÆKST Danmarks sjettestørste industri-kommune kigger fortsat langt efter motorvejs-forbindelse, mens en ny infrastruktur-plan stadig syltes for de 100.000 borgere og 50.000 arbejdspladser i Viborg Kommune.

Det skriver Viborgegnens Erhvervsråd i en pressemeddelelse.

Danmarks niendestørste kommune er desuden hele Vestdanmarks juridiske hovedstad med f.eks. Vestre Landsret, Statsadvokatur, Civilstyrelsen og Nævnenes Hus med behov for masser af højtuddannet arbejdskraft, der ofte pendler til og fra kommunen.

Viborg Kommune huser også en af landets største militære installationer, Flyvestation Karup med 3.500 arbejdspladser, samt en række store spændende virksomheder som f.eks. Grundfos, Arla, Hedeselskabet, F&H, Holmris B8 og Mammen Mejeri samt Danmarks største datacenter hos Apple. De store vækstvirksomheder har et stærkt behov for god infrastruktur i den fortsatte udvikling i et stærkt konkurrencepræget marked.

Borgmestereren er også på banen.

- Viborg Kommune er - også - et vidensområde i spændende udvikling, men potentialet folder sig ikke helt ud med de nuværende trafikforhold. Her og nu gælder det opgraderingen af Rute 26 til Aarhus, hvor det hele ligger klappet og grydeklar – inklusive ekspropriationer. Så det er lige til at sætte i gang og vil straks give et stort udbytte for både området her og for udviklingen af nye vidensjob, siger borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek.

- Det løser dog ikke problemet med motorvejs-forbindelse, som selvfølgelig har en anden budgetramme og tidshorisont. Men al saglighed taler for at komme videre med projektet.

Erhvervsorganisationen peger ligesom borgmesteren på, at tallene burde tale for sig selv.

- Vi kan simpelthen ikke begribe, at politikerne fortsat ignorerer de klare faktuelle forhold.

De viser tydeligt og klart et kæmpe behov for motorvejsforbindelse til Viborg Kommune, siger formand for Viborg-egnens Erhvervsråd, adm. direktør Martin Pedersen, JP Group A/S.

- Viborg er den sidste større by på Danmarks-kortet, som ikke har forbindelse til motorvej, og med den lange procestid skal vi simpelthen i gang nu. Det er stærkt usagligt og dybt ubegribeligt, at ansvarlige politikere fra ansvarlige partier med fokus på arbejdspladser, vækst og velfærd ikke kan eller vil se det. Hvad mener man egentlig med ’et Danmark i balance, når man skævvrider landet endnu mere ved ikke at sætte handling bag ordene, spørger en frustreret Martin Pedersen.