Kromand og gøgler klar med ny bog

Kroejer Gregers Laigaard og tivoli-ejer Leif Dahlgård er snart klar med erindringsbogen »Gøgleren og kromanden«

10. oktober 2020, 10:51
Tivolidirektør Leif Dahlgård og kroejer Gregers Lajgaard her ved sidstnævntes Grønhøj Kro og Morten Korch Museum udgiver om kort tid fællesbogen »Gøgleren og kromanden«.

BOGUDGIVELSE De to Grønhøj-drenge, kro- og spillemanden Gregers Laigaard og tivoliikonet Leif Dahlgård, er om få uger klar til at præsentere deres fælles bog »Gøgleren og kromanden«, hvor de hver i sær fortæller historien om deres spændende og alsidige liv.

De to mænd har stort set kendt hinanden altid, eftersom de to, som børn og unge, boede lige over for hinanden. Siden er deres liv gået i forskellige retninger. Dog har de begge haft et liv med et gran show business over sig, og i de senere år er de kommet meget tæt på hinanden i gen i forbindelse med »Sommersøndage«, som bliver holdt ved Grønhøj Kro, fortæller 64-årige Gregers Laigaard. Leif Dahlgård er ældre end Gregers.

- Jeg så jo lidt op til Leif. Han kørte i amerikanerbiler og havde et stort tivoli, fortæller Gregers.

Det er Gregers, der har skrevet bogen, men Leif fylder første halvdel. Leif beskriver blandt andet sin historie fra barndommen, om sit tivoli og livet som realitystjerne i tv. Han fortæller om, hvad det vil sige at blive fattig i 2008, og om hvordan han ønsker sit liv skal slutte.

Gregers Laigaard fylder anden halvdel af bogen. Godt og vel.

Der står lidt om, hvad det indebærer at være femte generation på kroen, opgøret med hans far, og hvad der har præget ham som menneske - lige fra livet på højskolen til guideskolen, rock´n roll-musik og pot.

- Den får ikke for lidt, smiler Gregers.

Han har også været politiker, men det er ikke lige til, når man som Gregers er pragmatiker.

- Den ene dag er jeg til Venstre, og den anden dag er jeg til SF, fortæller han.

Loger er han ikke så meget til.

- Jeg er ikke til autoriteter, siger han.

Den hudløst ærlige livshistorie krydres med hans mening om forskellige ting. For eksempel mener han, at unge har godt af et højskoleophold. Kommunerne burde bakke op om det i stedet for at sende dem ud i meningsløse praktikforløb, mener han.

Bogen er på 200 sider, og de skal sælges rundt omkring. Gregers og Leif er også inviteret ned i den lokale brugs i Frederiks for at signere bøgerne.