Plan for boliger i Karup sendes i høring

Ny lokalplan skal gør det muligt at lave 18 nye seniorboliger i Karup Midtby

10. oktober 2020, 05:25
Kølvrå Tømrer og Snedkerforretning skal snart i gang med at lave boliger i Karup. Arkvifoto

BOLIGER Kølvrå Tømrer- og Snedkerforretning i Karup med tømrermester Svend Jespersen og hans hustru, økonomiansvarlig Karin Jespersen, har planer om at bygge 18 boliger på den tidligere foderstofgrund på hjørnet af Genvej og Godthåbsvej i den centrale del af Karup.

Planen kræver en ny lokalplan, da det hidtil har været en erhvervsgrund, og politikerne sender den nu i fire ugers høring. Der skal ikke være noget borgermøde.

Foderstoffen havde domicil på stedet indtil for fem år siden og planen er, at bygningerne skal rages ned, hvorefter der skal bygges nyt.

Det skitserede projekt rummer 18 rækkehuse fordelt på 11 boliger på 90 kvadratmeter og syv boliger på 109 kvadramter. Byggeriet lægger op til boliger i en etage med ensidig taghældning.

Svend Jespersen har tidligere fortalt, at han allerede har oplevet stor interesse for boligerne, der ligger tæt på det hele, blandt andet indkøbsmuligheder.

Lokalplanen inddeler området til 18 tæt-lav boliger og grønt fælles opholdsareal.

Et af husene kan indrettes til fælleshus, bebyggelsesprocenten indenfor området fastsættes til maks 45 procent. Bebyggelsen må højest være i en etage, og mindst 15 procent af det samlede lokalplanområde udlægges til grønt fælles opholdsareal.

Der etableres vejadgang til området fra Genvej og fra Godthåbsvej. Der etableres en stiforbindelse fra boligområdet til Godthåbsvej.

Hvis alt går vel, så vil der næste år ved juletid stå 18 seniorbolig med carporte klar til indflytning.