Fyraftensmøde med Wilbek aflyses

Han nåede kun at afholde et ud af seks inden corona, og nu bliver resten slet ikke til noget

09. oktober 2020, 14:26
Arkivfoto: Henrik Bagge

Møder En række af fyraftensmøder ude i lokalsamfundene blev planlagt i januar 2020, fordi borgmester Ulrik Wilbek (V) gerne ville rundt i kommunen for at fortælle borgerne om Viborg Kommunes aktuelle aktiviteter og fokus i den kommende tid.

Samtidig ville han give borgerne lejlighed til at stille spørgsmål og få en god snak om de ting, der har særlig interessere i de forskellige lokalområder.

På listen befandt sig blandt andet Karup, men mødet bliver alligevel ikke til noget, da den resterende og udsatte række af møder nu helt er aflyst på grund af coronasituationen.

Dermed nåede Ulrik Wilbek kun at besøge Rødkærsbro i februar, inden corona-pandemien vendte op og ned på alting og satte møderne i Karup, Mønsted, Møldrup, Ørum og Viborg på hold.

Ærgerlig aflysning

Som corona-situationen udvikler sig lige nu med stigende smittetal og skærpede retningslinjer for forsamlinger, ser Ulrik Wilbek sig imidlertid nødsaget til helt at aflyse de resterende fem møder i stedet for blot at udsætte dem yderligere.

Fyraftensmøderne var nemlig arrangeret af Viborg Kommune, og borgmesteren ønsker derfor ikke at udsætte møderne til det kommunale valgår 2021, hvor de vil kunne blive betragtet som »valgmøder«.

- Jeg er rigtig ærgerlig over at måtte aflyse, for jeg havde glædet mig meget til at komme rundt og snakke med folk i lokalområderne om det, der optager dem. Som situationen ser ud lige nu, er det desværre ikke muligt. Til gengæld glæder jeg mig, som altid, til at komme rundt i kommunen i andre sammenhænge, hvor og når det er muligt, siger Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse.

Han sender i samme omgang en stor tak for et stort engagement til borgerforeninger og andre lokale kræfter, som forgæves har brugt tid på at forberede og udsætte fyraftensmøderne.