Midtjyllands Lufthavn vil i gang i år

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen vil undersøge, om andre flyselskaber er interesseret i at flyve i Karup i år

09. oktober 2020, 14:26
Lufthavnschefen i Karup ser det som sin fornemmeste opgave at betjene erhvervslivet i Midt- og Vestjylland, og derfor vil han også undersøge, om der er andre flyselskaber, der vil flyve fra Karup i løbet af efteråret. Foto: Martin Ballund

LUFTFART 90 procent af passagererne fra Midtjyllands Lufthavn er folk fra erhvervslivet, og selv om DAT har indstillet ruten mellem Karup og København frem til 2. januar, så er der stadig et behov for at flyve til hovedstaden fra det midtjyske.

Det mener lufthavnschef, Frans Bjørn-Thygesen, der håber, at den politiske hjælpepakke, der er på vej, er så god, at den kan sætte gang i flytrafikken mellem København og Karup.

Og hvis flyselskabet DAT ikke vil, så er lufthavnsledelsen åben over for, at andre luftfartsselskaber kan få budet.

- Vi vil gerne være loyale over for DAT og hjælpe dem, men jeg er her også for at hjælpe det midt- og vestjyske erhvervsliv, siger han.

Hvis DAT ikke ønsker at flyve, så er han åben for andre flyselskaber.

- Der er måske ikke det samme behov for at flyve til Købenavn lige nu. Men færre afgange eller mindre fly kan også gøre det. DAT har ikke små fly, men det er der måske andre, der har, og de kan måske flyve, ind til DAT er klar til at starte igen. Taxiflyvning er også en mulighed, siger han.

Han fortæller, at han er i gang med at undersøge mulighederne, så der måske kan komme en løsning i løbet af efteråret.