Byggefirma vil lave 20 huse i Frederiks

Tømrermester Henrik Søgaard har overtaget byggemarkeds-grunden i Frederiks

29. september 2020, 10:28
For cirka fem år siden var der XL-Byg i Frederiks. Siden var der snak om at lave købmand på stedet, men planerne er skudt ned. Den nye ejer har planer om at lave boliger på stedet.

BYGGERI Det er snart fem år siden, at der var byggemarked og tømmerhandel på Solvænget midt i Frederiks.

I dag er lager-hallerne lejet ud til opmagasinering af maskiner, og sådan vil det også være en rum tid fremover.

Men der er kommet ny ejer.

Tømrermester Henrik Søgaard, der ejer Viborg-firmaet HS Byg, har netop købt den to hektar store grund med bygninger af brødrene Rolf og Poul Sønder fra Skive.

Sidstnævnte drev XL Byg i Frederiks, men det blev lukket ned, da brødrene solgte deres byggemarkedskoncern, der havde domicil i flere byer.

Grunden blev sat til salg og planen var at sælge byggemarkedsbygningen til Dagrofa, der på et tidspunkt var interesseret i at drive supermarked på stedet. Resten skulle sælges med henblik på udstykning af boliger, og kommunen lavede en lokalplan, der gjorde det muligt at lave begge dele.

Men der kommer ikke endnu et supermarked eller købmand til Frederiks - i hvert fald ikke på den grund, oplyser Henrik Søgaard.

- De gamle ejere har haft kontakt til en købmand, men det er ikke én, jeg har arvet. Og jeg tror ikke selv på det. Jeg vil hellere forsøge at vælte de sidste bygninger og bygge lidt flere boliger.

- Der er allerede en købmand i Frederiks, og der er ikke langt til supermarkederne i Karup, forklarer Henrik Søgaard.

Lokalplanen giver mulighed for 15 rækkehuse og fem parceller. For Henrik Søgaard er det en investering.

- Der mangler lidt mindre udlejningsboliger i Frederiks. Det er længe siden, der er blevet bygget noget, og det er stort geografisk område med et stort opland. Boligerne henvender sig til unge, der måske lige skal i gang, eller seniorer, siger Henrik Søgaard.

At der først bygges om et par år skyldes, at de nuværende lejeres kontrakt først kan opsiges til den tid.

Ifølge Henrik Søgaard er de nuværende bygninger i orden, men der trænger til at blive ryddet op og slået græs på stedet. Og det vil blive gjort inden længe.