Ingen flyvning fra Karup i år

Flyselskabet DAT indstiller flyvningerne fra Midtjyllands Lufthavn frem til årsskiftet

24. september 2020, 08:17
DAT lukker ned i Karup frem til 2. januar.

KARUP DAT har besluttet at skære kraftigt i indenrigsflyvningen, og det rammer i særdeleshed Midtjyllands Lufthavn i Karup.

Nedlukningen sker som følge af corona-nedlukningen og dermed et stærkt vigende passagertal. Midtjylland til København lukkes helt ned foreløbig frem til 2. januar.

- Vi beklager stærkt de gener, som dette vil medføre for vores passagerer, siger DAT-direktør, Jesper Rungholm og fortsætter:

- Vi blev lovet en støtte til indenrigsflyvning med tilbagevirkende kraft fra 1. august og agerede efter dette, men vi fik bare en lang - meget lang - næse.

Han fortæller, at en rigtig sammensat støttepakke blev vedtaget af et bredt forlig i juni måned men senere underkendt af EU-kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen.

- De henviser til, at der ydet almen støtte til alle danske virksomheder og speciel luftfartstøtte til SAS og snart en reduceret støttepakke til flyselskaber begrænset til beskedne seks millioner kroner per selskab for resten af året, oplyser han i en pressemeddelelse.

Den originale støtte pakke på 135 millioner kroner ville have sikret, at indenrigsflyvningen kunne opretholdes på et niveau fra før coronakrisen og DAT ville have modtaget ca. syv millioner kroner i støtte alene i august og lidt mindre i september, oplyser han.

Nedskæringerne vil ikke medføre afskedigelser i DAT, men vil betyde at endnu en gruppe af medarbejdere vil gå på arbejdsdeling i løbet af kort tid.

- Det er ikke muligt for et lille selskab som DAT at bære disse tab på ruterne, og derfor må vi desværre lukke ned til et minimum, mens vi venter på bedre tider, siger Jesper Rungholm.