Badekar-sejlads på Karup Å

En god historie fra Karup Å

26. september 2020, 05:57
1 af 2 »Krukkedille-klubbens« badekars-sejlads på Karup Å for 40 år siden. Foto: Lokalhistorisk Arkiv
2 af 2 Her i september er det 40 år siden, at to modige mænd fra Krukkedilleklubben sejlede til Skive i et badekar for at finde søvejen til Indien. Her er de fotograferet under sejladsen i B/K Ågrisen, som badekarret blev døbt. Foto: Lokalhistorisk Arkiv

Lokalhistorie Den 20. september 1980 stævnede dette meget specielle fartøj ud fra broen over Karup å ved den gamle kirke, og i alt var 4-500 nysgerrige fra nær og fjern mødt op for at overvære begivenheden.

Formålet med sejladsen var at finde søvejen til Indien via Skive, og som det ses, var redningsudstyret i orden i form af en plastikbalje som redningsbåd. De lovpligtige skibslanterner var en rød Tuborg til bagbord og en grøn til styrbord. Bemærk også galions-figuren. Skipperen var inspektøren ved Kølvrå Skole, Jørn Birkeholm, og besætningen bestod af Hans Larsen, som var leder af børneklubben i Kølvrå. Begivenheden var, hvad man i dag vil kalde en event, og det var den nystartede klub, »Krukkedille-klubben«, der stod for den. Præsidenten for klubben var Kjeld Merstrand, som var medlem af byrådet i Karup Kommune. Han ses til højre, i dagens anledning iført jakkesæt, hvide handsker og høj hat. Ved siden af ham står Niels Westh, der har gjort badekarret sejlklar. Krukkedille-klubbens logo, som er en »dille« i en krukke, ses på flaget i agterenden. Bundproppen i badekarret var solidt forseglet, og fartøjet og dets mandskab nåede velbeholdne frem til Skive næste dags eftermiddag.